Samsung stunt met premium-feature in goedkope smartphone (maar…)

Smartphones Mark Hofman 11 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Samsung heeft het smartphone-spelletje als geen ander door. Waar het bedrijf aan de ene kant zeer succesvol is met dure vlaggenschepen, scoort het ook met goedkopere modellen. Dit nieuwe model is daar een uitstekend voorbeeld van.

De Samsung Galaxy M21 is vandaag officieel gelanceerd in India. Klinkt als een ver van je bed show, maar het laat eigenlijk goed zien waar het Zuid-Koreaanse bedrijf anno 2021 goed in is. De aandacht pakken met grote vlaggenschepen en aan de andere kant met die premium-features stunten in het lage segment.

Samsung stunt nieuwe Galaxy M12

De Samsung Galaxy M12 is een zeer interessante smartphone te noemen. Het toestel kost namelijk ontzettend weinig, maar beschikt wel over uiterst indrukwekkende specificaties. Iets dat we regelmatig bij de smartphones van Xiaomi zien. De Galaxy M12 is wat dat betreft goed te vergelijken met de Redmi Note 9T, mocht het niet zo zijn dat Samsung het toestel voorzien heeft van een premium-feature.

Xiaomi Redmi Note 9T: 5 redenen om hem (niet) te kopen

De Samsung Galaxy M12 is namelijk voorzien van een 6.5-inch HD+ beeldscherm met een verversingssnelheid van 90Hz. Het Zuid-Koreaanse bedrijf hanteert al sinds 2020 een hogere verversingssnelheid in zijn smartphones, maar wist de functie nooit eerder zo goedkoop aan te bieden.

De nieuwe Galaxy M12 heeft in India namelijk een prijskaartje gekregen 13.499 Indiase roepie. Omgerekend hebben we te maken met een smartphone die consumenten slechts €155 kost.

Wat heeft het toestel nog meer te bieden?

Naast het 90Hz beeldscherm heeft de Samsung Galaxy M12 natuurlijk nog meer te bieden. Het toestel is bijvoorbeeld voorzien van Exynos 850 chipset met minmaal 3GB aan werkgeheugen. Dit geheugen is uit te breiden tot 6GB en ook de opslagcapaciteit (standaard 32GB) is tot 128GB op te waarderen.

Naast de hoge verversingssnelheid is het meest interessante aan de smartphone misschien wel dat het beschikt over een batterij van maar liefst 6000mAh!!! Hiermee is de batterij van dit toestel nog groter dan dat van de Galaxy S21 Ultra voor minder dan een tiende van diens prijs.

De Samsung Galaxy M12 is op dit moment alleen in India te koop, maar laat dus wel goed zien hoe Samsung aan de andere kant van de markt opereert. En om heel eerlijk te zijn zouden we dit toestel met alle liefde willen testen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen