The Outer Worlds: Murder on Eridanos interview: kleurrijk einde

Games Jelle van Es 11 mrt 2021
Leestijd: 4 minuten

The Outer Worlds was één van de leukere games die in 2019 uitkwam. Het is een game van Obsidian en kent veel overeenkomsten met de Fallout-reeks. De game neemt je mee naar een universum die je tussen planeten laat reizen, maar dan in een setting zoals men in de jaren vijftig en zestig de toekomst voor had gesteld. Eind vorig jaar verscheen al de eerste uitbreiding en nu kun je binnenkort met Murder on Eridanos aan de slag.

The Outer Worlds: Murder on Eridanos is de tweede en tevens laatste uitbreiding voor de game, waardoor het na deze release klaar is met de game. Dan krijg je misschien nog een Game of the Year-edition die alle content bij elkaar gooit en je daarmee aan de slag kunt gaan. In aanloop naar de release spraken wij met de makers van de game in de vorm van Tim Cain en Nitai Poddar.

WANT: The Outer Worlds: Murder on Eridanos draait om een moordmysterie. Hoe kwamen jullie met dat concept?

Obisidian: The Outer Worlds is altijd een game geweest waarin we onze liefde voor pulp kwijt konden. En zoiets als een pulp-mysterie past daar perfect in. Het zit echt in het DNA van de game. Ook de verschillende magazines die uit de jaren en 30 en 40 komen passen daar goed bij. En aangezien de game erg gebaseerd is op die tijd, is het logisch. Het is tegelijkertijd erg herkenbaar.

Kleurrijk (Afbeelding: Obsidian)

WANT: De uitbreiding komt ook met een nieuwe vorm van gameplay. Je krijgt toegang tot de zogenaamde Discrepancy Amplifier. Kunnen jullie uitleggen wat dat brengt?

Obsidian: Het idee van The Outer Worlds: Murder on Eridanos is dat het dus draait om een moord en dat jij moet uitzoeken wat er gaande is. We wilden daarbij niet dat je enkel hints kon ontvangen wanneer je bepaalde skills hebt. Met deze tool is het dus mogelijk om bepaalde dingen in de game op te laten lichten die gelden als een hint en je zodoende een goed beeld krijgt van wat er is gebeurd. Daardoor moet de uitbreiding voor iedereen toegankelijk zijn.

WANT: Het is goed om te zien dat het voor iedereen toegankelijk is. Maar krijg je bepaalde voordelen als je wel bepaalde skills hebt?

Obsidian: Er zullen dialoogopties zijn waarbij je een voordeel hebt wanneer je een bepaalde perk hebt. En met zoiets als Mechanical Knowledge of Medical Knowledge krijg je soms een beetje extra informatie toegeschoven. Het is dus eigenlijk net op veel andere plekken in de game heb je een basisvaardigheid en kun je daarbovenop dus extra dingen krijgen.

The Outer Worlds: Murder on Eriandos
Je voert weer heel wat gesprekken (Afbeelding: Obisidian)

WANT: Is het een probleem wanneer je de moord niet oplost?

Obsidian: Het verhaal zal door gaan lopen, maar het is natuurlijk mogelijk om iedereen die verdacht is te vermoorden. Dan weet je dat je in elk geval de dader te pakken hebt, maar een echt goede oplossing is dat niet. En uiteindelijk kun je ook de keuze maken en aangeven wie volgens jouw aanwijzingen de moord heeft uitgevoerd. Het is dan mogelijk dat je mis zit.

WANT: Er zitten nieuwe Science weapons in de game, kun je daar iets meer over kwijt?

Obisidian: Ik hou er van om Science Weapons in de game te stoppen. Megan, de director van de DLC, wilde eigenlijk alles waar men in de basisgame van hield, in vergrote vorm in de uitbreiding stoppen. Er zijn zodoende drie nieuwe wapens in de uitbreiding te vinden. Elke is uniek en één past perfect bij de uitbreiding. Maar dat moet je zelf gaan uitzoeken.

Spelen met wapens (Afbeelding: Obisidian)

WANT: Dit is natuurlijk de laatste uitbreiding. Hoe kijk je terug op het project?

Obsidian: Wat ik leuk vind, is dat het de system travel map invult. Je kunt in de uitbreiding veel antwoorden vinden op de vragen die je in de game tegenkomt. Het is een mooie afsluiting. En als ik dan terugkijk op het gehele project, dan is het eerste dat bij opkomt de lol die we hebben gehad met het maken van de game. Het is veel werk om vanuit het niets een game neer te zetten. Gaandeweg zie je gewoon dat je soms bepaalde dingen probeert en het goed uitpakt. Het zijn meestal de kleine dingen die goed zijn uitgewerkt. Ik ben blij met de mensen die bij het bedrijf werken en dat ik daarmee aan een game als deze kan werken.

The Outer Worlds: Murder on Eridanos is vanaf 17 maart beschikbaar op de pc en spelcomputers. De Nintendo Switch-versie van de game krijgt de uitbreiding op een later moment.

[REVIEW] The Outer Worlds: Perfect voor de Fallout-liefhebber

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen