Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Cars 16 mei 2022

Samsung gaat Tesla en Apple niet achterna

De wereld van de elektrische auto is booming, dat zien we wel aan Tesla. Ook Apple gaat met een auto komen, maar wat doet Samsung?

Wie aan een elektrische auto denkt, komt waarschijnlijk meteen bij Tesla terecht. De autobouwer heeft een flink aantal modellen op de markt gezet. Dan hebben we het nog geen eens over de bijzondere Cybertruck die nog moet verschijnen. Ook andere merken zitten niet stil. Naast de reguliere autobouwers lijken ook Apple en Sony zich in de strijd mengen. Maar wat gaat Samsung doen?

Een elektrische auto van Samsung?

Er gingen een tijdje geruchten dat Samsung aan een eigen elektrische auto werkte. Een niet geheel rare gedachte, aangezien de fabrikant al onderdelen maakt voor elektrische auto’s. Toch lijkt het er niet van te komen dat Samsung met een geheel eigen voertuig komt als we de Korea Times mogen geloven.

Het medium laat twee hoge managers bij Samsung aan het woord zonder hun namen prijs te geven. Zij laten weten dat het bedrijf niet ziet hoe het duurzame winst uit het project kan halen. Ook is er nog een andere belangrijke reden. Zoals gezegd maakt het bedrijf al onderdelen voor autobouwers. Het wil niet met hen in conflict komen en het maken van eigen auto zou daarvoor kunnen zorgen. Iets wat natuurlijk slecht is voor de omzet.

Tesla Model S
Tesla is klant bij Samsung. (Afbeelding: Tesla)

Alles op onderdelen

Het leveren van onderdelen is belangrijk voor Samsung aangezien het flinke competitie heeft bij de telefoon-tak. Om toch flinke winsten te blijven maken is het verkopen van onderdelen van elektrische auto’s een mooie goudmijn.

Samsung maakt verschillende onderdelen voor elektrische auto’s. Zo levert het onder andere chips voor autonoom rijden, accu’s, cameramodules en OLED-schermen. Het bedrijf heeft dan ook flink wat klanten. Zo nemen BMW, Tesla, Hyundai, BMW, Audi en Rivian onderdelen af.

Wat niet is kan natuurlijk altijd nog komen, maar het lijkt dus voorlopig van niet. Het bedrijf ziet zichzelf dus meer winst maken met het verkopen van onderdelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Sammobile

Reageer op artikel:
Samsung gaat Tesla en Apple niet achterna
Sluiten