Dunke van Boekel
Dunke van Boekel Gadgets 23 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

De simulator waar Max Verstappen-fans niet over uitgepraat raken

Racing simulators zijn de afgelopen jaren flink in populariteit gestegen. Vrij logisch natuurlijk, gezien er steeds meer mensen naar de Formule 1 kijken. Dat die dan hun innerlijke Max Verstappen naar buiten willen brengen is eigenlijk alleen maar logisch.

Red Bull heeft dus besloten om een hartstikke mooie machine in elkaar te flansen. De simulator is gebaseerd op de RB18, waarmee Verstappen in 2022 wereldkampioen werd. Van het prijskaartje spring je in ieder geval net zo’n gat in de lucht als bij die overwinning.

Wat kan die simulator?

Met een prijs van maar liefst 116.798 euro voor het Champion-model is deze rig vooral weggelegd voor de fans met de grootste portemonnee. De één-op-één replica van de voorkant van de wagen die Max Verstappen bestuurt, en bestaat uit koolstofvezel. Er is nog een tweede model beschikbaar, voor een iets zachter prijsje: 87.600 euro. Deze Race-versie mist de voorste vleugel daarentegen wel.

De Race-versie van de simulator is zo’n vier meter lang en ongeveer 1,4 meter breed, terwijl de Champion Edition van Max Verstappen zijn auto boven de 1,8 meter in de breedte uitkomt. Met daarbij nog een gewicht van zo’n 160 kilo lijkt het erop dat je eigenlijk een volledige kamer moet inrichten met deze simulator in het achterhoofd.

Over de specificaties van de gaming-mogelijkheden is vrijwel niets bekend. We weten alleen dat het stuurtje van de simulator (de Rexing Formula Wheel) op zichzelf al 1.400 dollar kost, dus we kunnen vast goede prestaties verwachten van de rest van de hardware. Je kunt in ieder geval stellen dat deze versie van de auto minder CO2 uitstoot.

Wie maakt de replica van Max Verstappen zijn wagen?

De maker van de auto, Memento Exclusives, is in ieder geval al redelijk bekend met de RB18 van Max Verstappen. Het bedrijf heeft namelijk ook de showmodellen van Alfa Romeo auto’s gemaakt en heeft de simulator gebouwd met gebruik van Red Bulls data.

simulator, Max Verstappen
De Champion Edition van de RB18 simulator. (Afbeelding: F1/Memento Exclusives)

Heb je dat geld ergens in een oude sok onder de bank liggen, dan is de rig verkrijgbaar via de F1 Authentics website. Houd er trouwens wel ook eventjes rekening mee dat de prijs exclusief verzend- en belastingkosten is. In april van 2023 zal jouw simulator dan aan komen karren.

YouTuber tovert iconische Nintendo 3DS om tot reusachtige console

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De simulator waar Max Verstappen-fans niet over uitgepraat raken
Sluiten