Skype camera doet het niet: zo los je het op

Apps Ilona Braam 27 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

Hoewel de meeste berichtenapps nu ook video-oproepen ondersteunen, is Skype toch nog steeds het programma om even virtueel met iemand te overleggen en zien. Van vergaderingen tot drankjes doen vanaf de andere kant van de wereld, Skype is het video belprogramma. Helaas komt het voor dat alles niet helemaal werkt zoals het hoort, en dat je helemaal geen beeld hebt (en daar draait het juist om). Zo los je dit probleem op.

Captain obvious

Als eerste moet je de voor de hand liggende stappen even afgaan. Heb je de video optie wel ingeschakeld? Onderaan het scherm heb je helemaal links een bolletje met een video erin. Zorg ervoor dat deze aan staat. Als tweede plakken veel mensen tegenwoordig een sticker voor hun laptop camera, om niet bespied te worden. Check of je de sticker er wel af hebt gehaald. Uiteraard kan het nog dat iemand anders aan het downloaden is op hetzelfde netwerk, en je verbinding hierdoor trager is geworden. Dit kan er ook voor zorgen dat het beeld vastzit.

Oude versie van Skype

Na de captain obvious oorzaken kan het voorkomen dat je niks ziet, omdat één van beide skypers een te oude versie heeft. Check eerst of jullie allebei dezelfde versie hebben en installeer anders de laatste versie via de Skype website, App Store of Google Play. Als je allebei de laatste versie hebt en het werkt nog steeds niet, zou het kunnen dat een ander programma het probleem is. Het kan dat een file-sharing app of website je bandbreedte opvreet. Daarnaast kan een applicatie die ook je camera gebruikt, ervoor zorgen dat hij in Skype niet werkt. Sluit dus alle applicaties die voor problemen zouden kunnen zorgen.

Niet de laatste drivers of verkeerd geconfigureerd.

Een ander probleem kan zijn dat je camera niet goed geconfigureerd is of dat je niet de laatste drivers hebt op je laptop. Hier heb je geen last van op je smartphone, maar op een computer moet je even controleren of je de laatste drivers hebt. Daarna kun je in Skype bij Tools > Options > Video settings bekijken of je daar wel beeld ziet en of er foutmeldingen zijn.

Als het goed is kun je hier de camera selecteren die je wilt gebruiken. Als er “Skype couldn’t find a webcam” staat, herkent het programma je camera niet. Kijk bij de camera settings, of software als je nog een externe webcam hebt, of je hem daar wel kunt aanzetten.

Ook met Whatsapp kun je video oproepen gebruiken en binnenkort kunnen we dit ook met meer dan twee mensen doen. Hiermee wordt Whatsapp nog meer zoals Skype en wordt de concurrentie nog net iets groter. Aan de andere kant gebruiken de meeste mensen Whatsapp alleen op hun smartphone, terwijl Skype juist fijner is om op een laptop te gebruiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen

Relevante artikelen