Skyrim-spelers opgelet: Bethesda komt dit jaar met gratis Elder Scrolls-game

Games Jeroen Kraak 18 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Skyrim is een van de grootste games die op de PlayStation 4 en Xbox One verschenen. Het spel was zo populair dat het zelfs naar de PS5 en Series S/X kwam. Echte fans kunnen dit jaar genieten van een gratis game in de The Elder Scrolls-serie.

Skyrim behoort zeker tot mijn favoriete games aller tijden. De RPG gaf je alle vrijheid om te doen wat je maar wilde. Je kon zelf kiezen aan welke kant van een groot conflict je deelnam, en er was ontzettend veel te verkennen buiten de missies om.

Het is dan ook niet vreemd dat veel mensen wachten op een nieuw deel. Hoewel Xbox de game al heeft geteased, lijkt het erop dat we nog jaren moeten wachten. De release wordt niet verwacht vóór 2026.

Skyrim-liefhebbers moeten geduld hebben

Skyrim maakt deel uit van de The Elder Scrolls-serie, waar ook verschillende andere RPG’s bij horen, zoals Morrowind en Oblivion. Hoewel de laatste game uit 2006 stamt, suggereren geruchten dat er dit jaar of volgend jaar een remake of remaster uitkomt.

Dat is goed nieuws voor liefhebbers van Skyrim, maar er staat meer op de planning. In tegenstelling tot de Oblivion remake/remaster, staat er een andere The Elder Scrolls-game officieel in de planning, en deze is ook nog eens helemaal gratis.

Er is echter een belangrijke kanttekening: deze game komt niet uit op de PlayStation 5 of Xbox Series S/X. Dit klinkt misschien vreemd gezien Bethesda, de ontwikkelaar van Skyrim, eigendom is van Microsoft, maar het heeft een logische verklaring. De nieuwe game wordt speciaal ontwikkeld voor smartphones en tablets.

Dit is The Elder Scrolls: Castle

Deze nieuwe game heet The Elder Scrolls: Castle. In tegenstelling tot traditionele RPG’s geeft deze game, gemaakt door de ontwikkelaars van Skyrim, je controle over je eigen kasteel en dynastie.

In dit spel verschijnen verschillende familieleden, waarover je daadwerkelijk controle hebt. Je geeft ze taken en kunt zelfs troonopvolgers benoemen, allemaal met als doel je eigen koninkrijk zo groot mogelijk te maken. Als je echter niet goed voor alle familieleden zorgt, kunnen ze het op je troon gemunt hebben en zelfs moordaanslagen plannen.

In deze game van de makers van Skyrim kun je precies het kasteel bouwen dat je wilt. Jij bepaalt welke kamers het heeft en hoe het er allemaal uitziet. Tegelijkertijd moet je verschillende quests uitvoeren, zoals gevechten tegen vijanden die je wellicht kent uit de reguliere The Elder Scrolls-games.

We’re excited to finally share The Elder Scrolls: Castles, our new mobile game from the team behind Fallout Shelter. The team has been hard at work on it for the last few years and we absolutely adore it.
In Castles, you’ll build your own dynasty where every day in our world is… pic.twitter.com/LAbveBtEU9

— Bethesda Game Studios (@BethesdaStudios) January 17, 2024

Deze game doet misschien denken aan Fallout Shelter, wat op een vergelijkbare manier werkt. Bethesda weet dus hoe ze zo’n game tot een succes kunnen maken.

Wanneer komt deze gratis game uit?

Je zult nog even moeten wachten op de release, want in de App Store staat een releasedatum van december 2024. Toch is er een kans dat die eerder gaat verschijnen, aangezien Bethesda zegt dat de game langzaam wordt uitgerold in verschillende landen de aankomende maanden.

De game wordt volledig gratis, maar voor bepaalde add-ons zul je moeten betalen. Waarschijnlijk bieden deze add-ons cosmetische opties en versnellen ze waarschijnlijk je voortgang in het spel. Dus nog even geduld, maar je kunt alvast een melding instellen in de App Store en Google Play.ot die tijd speel je gewoon Skyrim via Xbox Game Pass of PlayStation Plus.

Je kunt fluiten naar Baldur’s Gate 3 op Xbox Game Pass en PlayStation Plus

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen