De 15.000 dollar kostende Skyrim-gadget dat je nooit wil gebruiken

Games Rik Claessen 5 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Hoe kun je Skyrim nog realistischer maken? Deze streamer heeft met een peperdure gadget het antwoord. Voor ons hoeft het niet per se.

In geen enkel spel kun je je zo verliezen als in Skyrim. Uren dwalen door besneeuwde bossen, sluipen door duistere grotten en op je paard over open vlaktes rijden. Het spel is zo uitgebreid dat het soms bijna lijkt alsof je écht daar bent. Maar helaas, het blijft een videogame.

Met de komst van Skyrim: VR is het spel nóg een beetje echter geworden. Streamer GingasVR liet het daar niet bij zitten. Ze kocht een heleboel gadgets en toverde haar gamekamer om tot een portaal om écht in de wereld van Skyrim te stappen. Fantastisch, maar één van die gadgets hoeven we nou niet per se te hebben.

Deze streamer ervaart Skyrim als nooit tevoren

Het is een mega project geworden. Streamer GingasVR heeft zich verder in Skyrim ondergedompeld dan iemand ooit tevoren. Daar moest ze wel even haar portemonnee voor trekken, 15.000 dollar om precies te zijn. Zo heeft ze niet alleen een VR-headset, maar ook allerlei andere snufjes om de omstandigheden van het spel te simuleren.

Zo heeft ze ventilators op het spel aangesloten die aanvankelijk van waar ze in Skyrim is, warme of koude lucht blazen. Al die bergtoppen worden opeens een stuk minder aantrekkelijk. Ook de NPC’s heeft ze aangepakt. Met behulp van AI kan ze écht tegen de personages in het spel praten. Maar de kers op de taart is toch wel de gadget die wij persoonlijk niet zouden dragen: een Haptic Suit.

GingasVR heeft niet één, maar twee Haptic Suits gekocht en aangesloten op Skyrim. Dat zijn een soort vesten die pijn in het spel kunnen simuleren aan de hand van stroomstootjes. Haar eerste Haptic Suit simuleert deze pijn. Haar tweede, een zogeheten Haptic Vest simuleert trilling en weerstand die je in het spel ervaart. Denk bijvoorbeeld aan de trillingen die je voelt als je door een kabbelend beekje loopt.

Trillingen, AI, échte koude wind, een heleboel mods, personages die écht terug praten en pijn. Heel veel pijn. Het is de meest levensechte vorm van Skyrim die je kunt ervaren. Dat klinkt ontzettend gaaf. Alleen toont GingasVR ook meteen aan dat het mooier is dan dat het klinkt. Ieder gevecht gaat ze nu liever uit de weg. Wanneer de vijand dan toch een klap weet te raken, valt de arme streamer van de elektrische schokken ineen. Laat dat knokken met draken maar zitten als je het ons vraagt.

De Elder Scrolls 6 laat nog steeds op zich wachten

Het is werkelijk wonderbaarlijk om te zien wat gamers allemaal doen om Skyrim op te pimpen. Dat mag zo nu en dan ook wel, het spel komt immers uit 2011. Het is meteen ook een signaal van fans richting de makers van Skyrim, Bethesda: geef ons een nieuwe game.

Het vervolg op Skyrim, The Elder Scrolls 6, is nog jaren in ontwikkeling. Jaren geleden werd het spel al aangekondigd, maar echte voortgang is er nog niet. Begin maart zei een hoge pief van Bethesda dat het spel nog in vroege ontwikkeling is. Dat betekent dat we waarschijnlijk nog een flinke poos moeten wachten op het vervolg van Skyrim.

Skyrim-fans opgelet: Bethesda lanceert gratis Elder Scrolls-game
Skyrim (Afbeelding: Bethesda)

In de tussentijd kunnen we ons prima vermaken met mods, snufjes en haptic suits. Alhoewel, laat die laatste maar zitten.

Fallout 4 krijgt perfecte update voor PlayStation 5, Xbox Series S/X en PC

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen