Slecht nieuws voor fans van The Elder Scrolls en Skyrim

Games Dennis Mons 26 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Heb je geduld? We hopen het, want dat heb je nodig als je fan bent van Skyrim (The Elder Scrolls V). The Elder Scrolls VI krijgt namelijk een bizar lange ontwikkeltijd. Volgens Xbox-baas Phil Spencer gaat het nog vijf jaar duren voordat die titel het levenslicht ziet. WANT-redacteur Dennis Mons is ietwat gepikeerd.

Ik weet het nog als de dag van gister: Bethesda dropte in 2013 terloops de teaser van The Elder Scrolls VI en het publiek ging helemaal los. Eindelijk was daar de opvolger van Skyrim! Maar we zagen het stiekem ook wel aankomen; voorlopig gaan we de game nog steeds niet spelen.

Opvolger van Skyrim, The Elder Scrolls VI zit in de koelkast

Volgens Xbox-baas Phil Spencer komt de game dus nog lang niet uit. Dit gaf hij te kennen tijdens een gesprek met een Federal Trade Commission-advocaat. Hij sprak hierover met betrekking tot Microsofts potentiële overname van Activision Blizzard.

Ook durft hij niet te stellen of de game alleen uitkomt op een Xbox. “Ik denk dat we een beetje onduidelijk zijn geweest over op welke platforms het zal worden uitgebracht gezien hoe ver de release van de game nog is. Het is dan ook moeilijk in te schatten welke platforms er in de toekomst sowieso zullen zijn.”

Spencer geeft aan dat de studio ook andere prioriteiten heeft. “Ondertussen werkt hetzelfde team aan Starfield, dat uitkomt in september. Dus we praten waarschijnlijk over meer dan vijf jaar in de toekomst als het gaat om de release van The Elder Scrolls VI.”

Daarnaast zei Todd Howard, de creatief directeur van Bethesda Game Studios, dat The Elder Scrolls VI “het laatste spel” van zijn carrière zou kunnen zijn. En met dit tempo is dat niet onwaarschijnlijk. De beste man is ondertussen ook ‘al’ 53 jaar oud.

Skyrim
Skyrim (Afbeelding: Bethesda)

Niet op Xbox Series X of PlayStation 5?

We kunnen er dus van uit gaan dat Bethesda/Microsoft niet van plan is The Elder Scrolls VI uit te brengen op de huidige generatie consoles. Aan de andere kant zal er ongetwijfeld een port komen als het wel uitkomt op de volgende generatie.

Laten we eerlijk zijn; Skyrim draaide zelfs op een koelkast. Dus geen zorgen, vooralsnog.

Uiteraard komt verbeterde versie Skyrim naar de Nintendo Switch

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen