Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 31 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Smartphone volledig opladen in acht minuten: het kan binnenkort!

Je smartphone is anno 2021 geavanceerder dan ooit te voren. Zelfs de accu, dat toch jarenlang een probleem is geweest, gaat waarschijnlijk langer dan een dag mee en is sneller op te laden dan ooit tevoren. Al zorgt Xiaomi er wel voor dat dit, in vergelijking met zijn nieuwe technologie, in het niets staat.

Het bedrijf kondigt vandaag namelijk dé batterijoplossing aan: HyperCharge. Een nieuwe technologie waardoor je batter binnen 8 minuten helemaal opgeladen is. Hoe lekker is dat?

Xiaomi laadt je smartphone binnen acht minuten op

Zowel bedraad als draadloos haalt Xiaomi het beste uit je smartphone-batterij naar boven. Het bedrijf heeft online een demo laten zien, waardoor er twee nieuwe oplaadtechnologieën het daglicht zien. Voor de demo werd de Xiaomi Mi 11 Pro gebruikt. De smartphone is voorzien van een 4000mAh batterij die, dankzij HyperCharge, binnen 8 minuten helemaal vol was. Draadloos was de telefoon binnen 15 minuten helemaal vol.

Xiaomi maakt gebruik van flink wat laadvermogen om dit voor elkaar te krijgen. De smartphone wordt bekabeld namelijk met 200W opgeladen en draadloos wordt er geladen met een vermogen van 120W. Ter vergelijking: een iPhone 12 Pro laadt op dit moment bekabeld 20W op en een Samsung Galaxy-smartphone biedt ondersteuning tot 45W laden. Een gigantisch verschil dus.

Chinese bedrijven gaan als een malle op het gebied van de smartphone-batterij. Zo toonde Xiaomi twee jaar geleden een oplossing waarmee een 4000mAh batterij binnen 17 minuten werd opgeladen. Dat gebeurde destijds met een vermogen van 100W, waar dit twee jaar later dus al verdubbeld is.

Zeker niet het enige bedrijf

Als we kijken naar de smartphonemarkt, dan valt er voornamelijk nog veel te winnen op batterijgebied. Waar toestellen anno 2021 al vele malen sneller zijn dan we daadwerkelijk kunnen zien, is een accu die echt lang meegaat nog een hele uitdaging. Het lijkt er op dit moment dan ook op dat die batterij er voorlopig niet gaat komen, gezien bedrijven zich vooral richten op sneller laden. OnePlus is al jaren heer en meeste op dat gebied, maar ook het Chinese OPPO weet flink wat vooruitgang te boeken.

Xiaomi laat smartphones op afstand opladen met Mi Air Charge

Xiaomi toonde eerder overigens al dé oplossing voor draadloos laden. Zo is het met Mi Air Charge mogelijk om door je huis te lopen, terwijl de telefoon bijtankt. Benieuwd? Check dan ook zeker even het bovenstaande artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!