Snapchat komt nu ook naar de PC en Mac, maar…

Apps Jeroen Kraak 18 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Snapchat ken je wellicht als dienst waarmee je chat en foto’s deelt met je smartphone. Dat kan nu ook via PC en Mac.

Wellicht ben je Snapchat wellicht vergeten als social medium, door alle andere diensten die op markt zijn gekomen. Toch geven de makers zeker niet op. Zij komen nu met een nieuwe functie die de app breder beschikbaar moet maken.

Snapchat for Web

Snapchat krijgt namelijk een webversie. Dat betekent dat je het medium dus ook op je Mac, PC en tablet kunt gebruiken. Het is voor het eerst dat de dienst beschikbaar is op ander platform dan de smartphone.

Snapchat for Web, zoals de functie officieel heet, werkt als volgt. Je gaat naar de website en kunt daar inloggen op het platform. Vanuit dat scherm kun je gewoon chatten en foto’s verzenden, net zoals je van de originele versie gewend bent.

Toch kan niet iedereen gebruikmaken van de nieuwe webversie van Snapchat. Zo is de dienst alleen beschikbaar voor Snapchat Plus-leden, die dus extra voor de dienst betalen. Daarnaast wordt de nieuwe versie niet meteen in alle landen uitgerold. Als eerste zijn De Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Bovendien is de dienst alleen beschikbaar in Chrome en niet op Safari. Dat betekent dus dat je Chrome op je Mac moet hebben, wil je de webversie gebruiken.

Snapchat for Web
Snapchat for Web (Afbeelding: Snapchat)

Een nieuwe stap

Hoewel Snapchat oorspronkelijk is bedoeld als visuele berichtenapp, acht de dienst nu de tijd rijp om de overstap te maken naar de computers. Dit doet het omdat de gebruikers volgens hen nu meer een Mac of PC gebruiken. Via de nieuwe versie hebben de gebruikers extra ruimte om te chatten en tegelijkertijd te bellen in een scherm. Bovendien komen naar die versie binnenkort ook de AR-lenzen van de dienst.

Omdat het voor Snapchat Plus-leden is, heeft de dienst geen advertenties. Het bedrijf verdient er dus niets extra’s in, maar de dienst hoopt ermee te bereiken dat mensen de service vaker gebruiken. Bovendien trekt het wellicht mensen over de streep om te betalen voor Snapchat Plus, om zo toegang te hebben tot de webversie. Wanneer de dienst naar Nederland komt, is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen