Snapchat immens populair in Nederland, maar deze 4 functies vergeet men

Tech Sabine Schults 6 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Snapchat is een razendpopulair sociaal medium, maar wat veel mensen vergeten is dat je er zoveel meer mee kan dan foto’s, filmpjes en berichten sturen. Dit zijn 4 functies waarvan je mogelijk vergeten was dat ze bestonden.

Er zijn zoveel functies te verkennen op Snapchat, dat je er makkelijk een aantal vergeet. Van talloze manieren om je foto’s en video’s te bewerken, tot het maken van je eigen avatar, het bekijken van je astrologische profiel en nog veel meer. Het kan niet op, maar ken je deze features nog?

4 vergeten Snapchat-functies

Er zijn vier vergeten Snapchat-functies. Dit zijn ze!

#1 Ontdek welk nummer er wordt afgespeeld

Kun je maar niet op de artiest of de naam van een nummer komen? Gelukkig voor jou is Shazam ingebouwd in Snapchat. Het enige wat je hoeft te doen is te op Scannen te tikken als je de camera geopend hebt. Zolang de muziek goed hoorbaar is, weet Snap wel raad!

#2 Rekenwonder

Snapchat is slimmer dan je denkt. De app kan namelijk rekensommen voor je oplossen. Richt de camera binnen de app op de som waarvan je de uitkomst wil weten. Houd vervolgens het scherm ingedrukt of tik op Scannen. Het rekenwonder laat je vervolgens de oplossing zien!

#3 Planten, dieren en producten herkennen

Ook is Snapchat in staat om planten, dieren en producten te herkennen. Richt je camera op een van deze dingen en je krijgt een overzicht van wat je voor je ziet. Dit lijkt sterk op wat Google Lens voor je kan doen.

#4 Razendsnel toegang tot Snapchat

Je telefoon ontgrendelen om een foto of filmpje te sturen? Snapchat vindt dat het sneller kan (op iOS tenminste). Je hoeft enkel een widget toe te voegen op je iPhone en je kunt aan de slag.

My AI van Snapchat
(Afbeelding: Kajetan Sumila / Unsplash)

Open de instellingen en tik je op Achtergrond. Tik op Pas aan en gebruik Voeg widgets toe om een Snapchat-widget naar keuze toe te voegen. Tik vervolgens op Gereed.

WhatsApp werkt aan Snapchat-functie die het al jaren had moeten hebben

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen