Sonos Roam: de kwaliteit die je gewend bent, maar dan voor onderweg

Gadgets Thomas Aalderink 9 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Sonos heeft vandaag hun nieuwe speaker onthult. Maak kennis met de Roam. Een draagbare smart speaker voor thuis, maar ook voor onderweg. Zo kun je voortaan nog makkelijker overal en altijd genieten van de kwaliteit die je gewend bent.

De Roam is niet de eerste draagbare speaker van Sonos. Met de Move kon je ook al buitenshuis genieten van muziek. Toch is de Roam anders. Deze nieuwe speaker is volgens Sonos namelijk niet zomaar draagbaar, maar ultradraagbaar. De Roam is een stuk compacter en vooral lichter dan je gewend bent van Sonos. Hij heeft een elegant design, is handzaam en weegt slechts 450 gram. Hierdoor is hij nog makkelijk mee te nemen.

Sonos onthult draadloze Bluetooth-speaker

Bij Sonos denk je direct aan een ijzersterke geluidsbeleving. Op dat gebied hebben ze een naam om hoog te houden, maar dat is nog niet zo gemakkelijk. De Roam is een speaker die je makkelijk kunt meenemen, dus dan is er altijd de angst dat dit ten koste gaat van de geluidskwaliteit. Volgens Sonos is dat zeker niet het geval. Ze beloven dat de nauwkeurig ontworpen akoestische architectuur ervoor zorgt dat de Roam net zo helder, diep en vol klinkt als een grote speaker.

Sonos Roam
In Shadow Black of Lunar White (Afbeelding: Sonos)

De kwaliteit van Sonos, maar dan in een compact jasje. Zo is de Roam het beste te omschrijven. En dan hebben we het niet alleen over de geluidskwaliteit, maar ook over het gebruiksgemak. Een belangrijk onderdeel daarvan is dat je gelijktijdig via wifi én Bluetooth verbonden bent. Wanneer je thuis bent stream je via wifi en zodra je het huis uit gaat, switched de Roam naar Bluetooth. Zonder dat je daar zelf iets voor hoeft te doen.

De Roam: perfect voor onderweg en thuis

Hierdoor wordt het nog makkelijker om buitenshuis van je muziek te genieten, maar ook binnenshuis is de Roam een waardevolle toevoeging. Zo kun je dankzij Sound Swap heel eenvoudig de muziek overschakelen naar de dichtstbijzijnde speaker in je Sonos-systeem. Ook kun je de Roam groeperen met alle andere Sonos-speakers binnen je huis. Het is dus niet alleen een speaker voor onderweg, maar ook eentje die je thuisnetwerk een upgrade geeft.

Sonos Roam
De Sonos Roam. (Afbeelding: Sonos)

Toch is de Sonos Roam bij uitstek een speaker om mee nemen. Je pakt ‘em dankzij de magnetische draadloze oplader (die apart verkocht wordt) makkelijk mee, en geniet er vervolgens de hele dag van. Met een volle batterij kun je namelijk tot 10 uur genieten van je muziek. Overal en waar je maar wil. Ook op plekken die op het eerste oog niet zo speaker vriendelijk zijn. Door de driehoekige vorm ligt hij altijd goed en de siliconen einddoppen beschermen hem tegen vallen en stoten. Uiteraard is de Roam ook stofbestendig en volledig waterdicht.

Roam is een volwaardige Sonos-speaker

Met de Roam is er nu dus eindelijk een Sonos-speaker die je overal kan gebruiken, zonder concessies te doen. Zo ondersteunt hij Trueplay-tuning. Niet alleen via wifi, maar ook via Bluetooth. Verder werkt de Roam met meer dan 100 streamingdiensten en is hij eenvoudig te bedienen. Niet alleen met de fysieke knoppen, maar ook via de Sonos-app of rechtstreeks vanuit Spotify of andere streamingdiensten. Of zelfs met je stem. De Sonos Roam biedt namelijk ook ondersteuningen voor Goolge Assistent en Apple AirPlay 2.

Sonos Roam
Stofbestendig en volledig waterdicht. (Afbeelding: Sonos)

Prijzen en kleuren

Onderaan de streep biedt de Roam dus alles wat je mag verwachten van een Sonos-speaker, maar dan in een veel handzamer formaat. Perfect voor onderweg en als aanvulling op je Sonos-thuisnetwerk. De Roam is er in Shadow Black en Lunar White, kost 179 euro kosten en is vanaf 20 april verkrijgbaar op hun eigen site en via de bekende dealers. De magnetische oplader gaat 49 euro kosten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen