Robert Kroes
Robert Kroes Tech 9 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

WANT Bitcoin Update: Wat doet Bitcoin en welke Altcoins stijgen?

Inmiddels is ook in Amerika de eerste handelsdag van de nieuwe week bijna ten einde. Uiteraard een mooi moment om de prijs van de Bitcoin en andere cryptomunten vast te leggen. Daarnaast kijken we vooruit naar de verwachting voor Bitcoin op korte termijn. Ook bespreken we welke Altcoins volgens analisten op het punt van uitbreken staan. Verder stellen we ons de vraag hoe je eigenlijk Altcoins met hoog rendementspotentieel kunt spotten.

We beginnen zoals gebruikelijk met de actuele prijs van de Bitcoin en to 25 cryptomunten.

Bitcoin stijgt, Altcoins stijgen harder

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin een prijs van EUR 45.718,12 ($ 54.420,22) en dat is 4,74% hoger dan gisterenavond.

De grootste cryptomunten noteren ook vooral positieve koersen. Er zijn wel rode cijfers te zien, maar als we ons realiseren dat UniSwap (UNI) met 2,55% verlies de grootste verliezer is lijkt de schade mee te vallen. Over het algemeen zijn de resultaten echter positief. Defi-project Avalanche (AVAX) is op dit moment de grootste stijger met 28,23% winst in 24 uur, maar er zijn meer cryptomunten die de winst in dubbele cijfers kunnen noteren. Dit kun je zelf steeds bekijken in het overzicht met live cryptoprijzen van Tradeincrypto.com.

Wat kunnen we van Bitcoin verwachten?

Zoals we vanmiddag al zagen zijn analisten er vrijwel unaniem over eens dat de Bitcoin weer een bull-rally ingegaan is nu de prijs door $ 52.000,- is gebroken. Men voorziet een rally richting een nieuwe recordprijs van $ 61.000,-. Volgens de TD-Sequential indicator is er een mogelijkheid dat de grootste cryptomunt in de komende 24 uur eerst terug trekt richting $ 52.000,-. Mocht de koers ook onder de $ 52.000,- schieten ligt een verdere teruggang op de loer. Men spreekt van een koers van $ 40.000,-, maar we zagen al eerder dat institutionele investeerders rond $ 48.000,- instappen. Het lijkt er dus op dat we een bullish patroon handhaven.

Hoe spot je een rendabele Altcoin?

We zien in de prijsoverzichten vaak dat Altcoins beter presteren dan de Bitcoin. Toch zijn er ook veel Altcoin-projecten die niet tot grote rendementen leiden. Onze collega’s van Tradeincrypto.com delen 5 tips om Altcoins met hoog rendementspotentieel te spotten.

Welke Altcoins worden getipt?

Nu zijn onze collega’s niet de enigen die bekijken waar de beste rendementen met Altcoins behaald kunnen worden. Zo laat trading legende Peter Brandt zijn licht schijnen over de Litecoin (LTC), die volgens hem potentie heeft om fors te stijgen.

Ook VeChain (VET) wordt getipt op basis van technische analyses. Waar de prijs van de munt jarenlang binnen een consoliderende bandbreedte bewoog is deze recent uitgebroken. De verwachting is dat de VeChain (VET) met 20% kan stijgen. De hele technische analyse kun je hier bekijken.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!