WANT Bitcoin break: Bitcoin bull in groene cryptomarkt. Analyse + Podcast

Tech Robert Kroes 9 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Inmiddels vordert de Europese handelsdag gestaag. Een mooi moment om de actuele prijs voor Bitcoin en de top 25 cryptomunten te bekijken. Daar zien we dat de Bitcoin stijgt. Waardoor komt dit en blijft dit zo? Wij analyseren.

We bekijken zoals gebruikelijk eerst de actuele prijs van Bitcoin en de top 25 cryptomunten.

Bitcoin stijgt in positieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin een prijs van EUR 45.88,49 ($ 54.606,17) en dat is 6,30% hoger dan gisteren. Daarmee zet de grootste cryptomunt de maat voor een positieve cryptomarkt. Afgezien van enige stable coins zien we alleen maar groene cijfers. Terra (LUNA) wint met 26,08% het meest in 24 uur, maar ook de andere cryptomunten presteren goed, zoals je kunt zien in Tradeincrypto.com’s overzicht met live cryptoprijzen.

Waarom presteert Bitcoin zo goed?

Nu was de stijging van de grootste cryptomunt niet onverwacht, maar uiteraard gaan de analisten weer op onderzoek uit.

Allereerst zien we dat grote institutionele spelers het voorbeeld van Amerikaanse investeerders volgen en plannen om veel in Bitcoin te investeren.

Daarnaast is de goedkeuring van het Amerikaanse steunpakket ter waarde van 1,9 triljoen dollar reden om weer een aantal investeerders te verwelkomen die zich in willen dekken tegen inflatie.

Tot slot ziet analist ‘The Wolf of All Streets’ dat de Bitcoin door een cruciale weerstand breekt en daarmee weer op weg gaat ‘naar de maan’ (zijn referentie ‘see you on the other side’). Dat is in cryptokringen overigens iets positiefs, namelijk een nieuw record.

 Hoe voelt het om $ 400 miljoen te verliezen?

Nu de koersverwachtingen weer positief zijn zullen veel mensen investeren om een graantje mee te pikken van de te verwachten winsten. Het is dan wel zaak om jouw BTC veilig op te slaan, maar er tegelijk voor te zorgen dat je in de toekomst te allen tijde bij jouw favoriete cryptomunt komt. De CEO van Coil, Stefan Thomas, heeft dit op de harde manier geleerd. Op papier is hij met 7.200 Bitcoin miljonair (zo’n $ 400 miljoen dollar). Deze staan in een digitale wallet, maar hij is zowel het wachtwoord als de ‘seed phrase’ kwijt. Dit betekent dat hij feitelijk niet bij zijn cryptomunten kan komen. In een podcast legt hij uit hoe hij zich voelt en welke lessen de cryptowereld zou moeten leren.

Uiteraard blijven wij de markt volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen