Sony kondigt twee kersverse koptelefoons aan: de WH-CH720N en WH-CH520

Audio Dunke van Boekel 22 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Sony heeft twee gloednieuwe koptelefoons aangekondigt: de ‘WH-CH720N over-ear’ en ‘WH-CH520 on-ear’. Beide koptelefoons zullen in maart 2023 beschikbaar moeten zijn.

De opvolgers van de WH-CH710 en WH-CH510 bevatten een aantal nieuwe functies, waaronder de toevoeging van een systeem dat audio nog net even wat lekkerder laat klinken.

Sony gaat voor puur met deze koptelefoons

Beide koptelefoons beschikken over de Digital Sound Enhancement Engine (DSEE) waarmee de geluidskwaliteit wordt verbeterd. Bij het comprimeren van muziek gaan er bepaalde elementen en frequenties verloren, maar dankzij de DSEE worden die weer zorgvuldig opgebouwd om zo dicht mogelijk bij het originele geluid te komen.

De geïntegreerde V1-processor moet er ook voor zorgen dat het geluid zo min mogelijk wordt vervormd. Via de Equalizer in de Sony Headphones Connect-app kun je de geluidskwaliteit helemaal zelf instellen, ook op basis van het genre muziek waar je naar luistert. Beetje metal, beetje klassiek? Prima mogelijk, op papier.

Minder lawaai: dat klinkt fraai

Dankzij de eerder genoemde processor en Dual Noise Sensor-technologie zou de 720N over-ear van Sony fijne noise-cancelling hebben. Door een aparte microfoon in elk van de oorschelpen wordt er nog meer geluid onderdrukt. Kun jij lekker genieten van helder geluid en een lekkere bas.

Sony WH-CH720N
De Sony WH-CH720N over-ear koptelefoon. (Afbeelding: Sony)

Maar ook de oren van de mensen waar je mee belt willen wat. In de over ear-koptelefoons zit dan ook Precise Voice Pickup-technologie en een nieuw Wind Reduction-systeem waarmee achtergrondgeluid wordt verminderd. Lekker de straat op tijdens het bellen dus, maakt niets uit.

Beide de koptelefoons van Sony beschikken over Multipoint-verbinding. De CH520 on-ear laat je dan ook met een druk op de touchpad wisselen tussen twee apparaten. Als je op je telefoon gebeld wordt maar aan het luisteren bent op je laptop kun je gewoon opnemen. Je luistert dan automatisch naar het telefoongesprek.

Verdere details van de WH-CH720N en WH-CH520

De WH-CH720N over-ear-koptelefoon is de lichtste koptelefoon met noise cancelling uit de stal van Sony met een gewicht van maar 192 gram. De oorkussens bestaan uit synthetisch leer en urethaan zodat die lekker op je hoofd zit. De batterij gaat met noise cancelling zo’n 35 uur mee, maar zonder kun je lekker 50 uur naar muziek luisteren. De koptelefoon heeft blauwe, zwarte en witte versies en kost zo’n 150 euro.

WH-CH520 Sony
De Sony WH-CH520. Daar ligt ie dan. (Afbeelding: Sony)

Ook de WH-CH520 on-ear van Sony heeft een lekker licht ontwerp gekregen, en uiteraard zijn de posities van de oorschelpen verstelbaar zodat je de meest comfortabele positie kunt vinden. Dit model heeft ook een batterij van 50 uur, is beschikbaar in de kleuren blauw, zwart, wit en beige en je zult er ongeveer 70 eurotjes voor neerleggen.

Ook niet verkeerd: de verpakkingen van deze koptelefoons bevatten geen plastic, en wat er wel in de apparaten zit is gerecycled.

Wanneer Sony zijn nieuwe PlayStation 5 uitbrengt (en zijn problemen fixt)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen