Is Spider-Man: No Way Home de beste Spidey ooit?

Films & Series Jeroen Kraak 14 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Het is bijna zover: Spider-Man No Way Home komt eindelijk naar de bioscoop. Is dit de (kerst)film van het jaar en de beste Spidey-film ooit?

Spider-Man is een van de populairste superhelden uit het Marvel-universum. We hebben de afgelopen jaren al verschillende keren kunnen genieten van Tom Holland in de rol van Spidey en nu zien we het einde van de trilogie. Overigens is dat niet het einde van Holland in de rol, want er komen nog meer Spider-Man-films aan met de acteur in de hoofdrol.

Wat kunnen we van Spider-Man No Way Home verwachten?

Spider-Man No Way Home is natuurlijk een enorme hype. De grote vraag is of de titel dat ook kan waarmaken. We hebben eerder dit jaar gezien dat een Marvel-titel ook door het ijs kan zakken. Zo viel Eternals wat tegen. Het scoorde een Metascore van 53 en maar 47 procent op Rotten Tomatoes. Het publiek gaf met een 78 procent de film een iets betere beoordeling. Maar goed, er werd veel meer van verwacht.

Bij Spider-Man: No Way Home staan alle seinen echter op groen als we naar de eerste reviews kijken. Tot nu toe heeft Rotten Tomatoes 46 reviews van de internationale pers verzameld. Deze zijn allemaal positief, waardoor de teller tot nu toe op 100 procent staat. Daarnaast heeft het een gemiddelde rating van een 8,1 uit 10.

Lovende recensies

The Daily Beast is lovend over Spider-Man: No Way Home. Het noemt het de beste Spider-Man-film in het MCU tot nu toe. Die lof wordt ook gedeeld door CBR: “De film laat ons weer eens zien waarom onze vriendelijke buurtheld een van Marvel’s beste helden is en dat is voor een groot gedeelte te danken aan Tom Holland die Peter Parker vertolkt.”

Noot van kritiek

Toch is niet iedereen helemaal positief. The Hollywood Reporter geeft Spider-Man: No Way Home weliswaar een voldoende, maar het noemt het de minst leuke van de Watts/Holland films tot op zekere hoogte. Het is volgens het medium wel veel beter dan de vorige Spidey-sequel.

Wil je zelf zien hoe goed de film is? Dan moet je nog even geduld hebben. De film is vanaf 17 december te zien in de bioscoop. Houd er wel rekening mee dat deze maar beperkte openingstijden hebben vanwege de coronaregels.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen