Spotify wil met geniale nieuwe functie je vakantie redden

Audio Sam Dille 17 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Als je op vakantie gaat, dan is een lekkere playlist een must. Op Spotify kun je binnenkort nóg makkelijker muziek streamen op reis, dankzij een nieuwe functie.

Spotify is een nieuwe persoonlijke playlist aan het ontwikkelen met de naam ‘Offline Mix’. Alle nummers die in deze mix staan, worden automatisch gedownload op je smartphone. Zo kun je altijd en overal naar je favoriete muziek luisteren. Zelfs op vakantie.

De nieuwe Offline Mix van Spotify

Daniel Ek, de CEO van Spotify, heeft op zijn Twitter-account een screenshot geplaatst van de gloednieuwe functie. Er zijn nauwelijks details beschikbaar, maar er zijn wel een aantal opvallende aanwijzingen.

Allereerst lijkt het erop dat de streaningdienst in de Offline Mix een enorm aantal nummers verzamelt. De playlist die Ek deelde is immers meer dan drie uur lang. En de playlist wordt samengesteld op basis van muziek die je recent hebt geluisterd. Zo luister je toch naar je favoriete muziek op je telefoon, zonder dat je internet op vakantie hebt.

Je hoeft niks meer te doen op vakantie

Muziek downloaden kan op Spotify natuurlijk al jaren. Maar dan moet je een nummer of album vaak handmatig selecteren. In de Offline Mix lijkt het erop dat de streamingdienst zelf dit werk al voor je doet voor je vakantie.

Je kan het een beetje vergelijken met de slimme downloads van YouTube Music. Daarmee kun je automatisch vijfhonderd nummers laten downloaden op je smartphone. YouTube kiest de muziek uit op basis van wat je eerder hebt beluisterd en welke genres je leuk vindt.

Spotify doet mysterieus

Toch blijft nog veel informatie over deze nieuwe functie nog even een mysterie. Spotify houdt de kaken namelijk stijf op elkaar. We zullen dus nog even geduld moeten hebben en voorlopig onze vakantie uitstellen.

Spotify is voor veel mensen de belangrijkste streamingdienst voor muziek. Maar er zijn meer dan genoeg alternatieven. Eentje heeft zelfs een betere geluidskwaliteit. Je ontdekt ze allemaal.

4 beukende hits aan streamingdiensten als je Spotify helemaal zat bent

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen