Mark Hofman
Mark Hofman Tech 29 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Spotify (eindelijk) voorzien van Sleep Timer: zo gebruik je het!

Spotify is misschien wel marktleider op het gebied van muziek-streaming, maar dat wil niet zeggen dat het bedrijf niet op de hielen wordt gezetten. Google, Apple, Amazon en Deezer zijn druk bezig met het onderhouden van concurrerende diensten. Om deze reden moet de marktleider constant nieuwe features en producten blijven ontwikkelen. Het meest recente resultaat hiervan is de Sleep Timer en in dit artikel leggen we je precies uit hoe het werkt. 

Spotify introduceert de Sleep Timer

Je kent het wel: je ligt in bed nog lekker even Spotify te luisteren en wordt de volgende ochtend (of midden in de nacht) wakker met de muziek nog pompent door je oortjes. Wat zou het lekker zijn als er een manier is om dit voortaan te voorkomen. Spotify heeft aan de tekentafel gezeten, dit probleem geanalyseerd en vervolgens een nieuwe feature doorgevoerd. De streamingdienst introduceert de gloednieuwe Sleep Timer feature. En eerlijk gezegd werd het wel eens tijd.

De nieuwe feature Sleep Timer zorgt ervoor dat muziek na een bepaalde tijd stopt met spelen. Ga jij in bed liggen en wil jij nog een kwartiertje genieten van je muziek voordat je in slaap valt, is het vanaf nu mogelijk om de audio na 15 minuten te stoppen. Na het installeren van de meest recente Spotify update moet de feature in het overflow menu te vinden zijn.

Het is best bizar dat Spotify anno 2019 pas zo’n desbetreffende feature op de markt brengt. Het platform bestaat sinds 2008 en het is niet alsof de community in de tussentijd stil geweest is over het probleem. Sterker nog: gebruikers zijn amper verlegen geweest om hun gevoel te uiten wat dat betreft. Van ongeduldigheid tot aan ontevredenheid: het ontbreken van een timer is lang en breed besproken. Dat de feature nu uitrolt zal daarentegen wel voor een aantal tevreden gezichten zorgen.

Spotify Sleep Timer
Foto: Android Police

Hoe werkt het?

Het is uiteraard hartstikke tof dat Spotify de nieuwe Sleep Timer feature heeft geïntroduceerd voor het platform, maar hoe werkt het eigenlijk? Het is een vraag dat best makkelijk te beantwoorden is. De Spotify Sleep Timer gaat als volgt aan:

  • Update Spotify naar de meest recente versie
  • Ga, terwijl de muziek speelt, naar “speelt nu af”
  • Daar open je het overflow menu
  • Selecteer de Sleep Timer optie
  • Vervolgens krijg je een lange lijst te zien met opties tot 60 minuten
  • Selecteer je voorkeur en klaar is kees (of hoe je ook mag heten)

De feature is ingesteld, je favoriete muziek staat aan en je bent klaar voor een tukkie. Slaaplekker!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!