Ilona Braam
Ilona Braam Gadgets 25 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Met deze gadget bespiedt niemand je meer met verborgen camera’s

Waar je vroeger voor paranoïde werd uitgemaakt als je dacht dat je misschien stiekem in de gaten werd gehouden, zijn er tegenwoordig steeds meer mensen die bijvoorbeeld hun webcam afplakken. De technologie is er ook om in de kleinste onopvallendste objecten een camera te verstoppen en de gedachte dat iemand je bespied via een cameralens is vandaag de dag een stuk plausibeler. Als je het zeker wilt weten, is er een handig apparaatje dat verborgen camera’s voor je opspoort, namelijk de SpyFinder Pro.

Geen verborgen camera is veilig

De SpyFinder Pro is een klein apparaatje dat je overal makkelijk met je mee kunt nemen. Hiermee weet je zeker dat je niet in de gaten wordt gehouden in pashokjes, publieke wc’s en dat leuke Airbnb huisje. Het apparaat is uitgerust met een viewfinder, waar je doorheen moet kijken om de verborgen camera’s te kunnen spotten.

SpyFinder Pro verborgen camera opsporen

Vervolgens gaan zes speciale rode LED flitslichten aan de slag om de camera’s aan het licht te brengen. De lampjes weerkaatsen namelijk tegen eventuele cameralenzen in de ruimte en het lijkt dan alsof er iets aan het knipperen is.

Verschillende oppervlakken inspecteren

De SpyFinder Pro zou zelfs de kleinste camera’s kunnen detecteren, ongeacht of ze aan of uit zijn en of ze zelfs wel werken. Verder kun je de LED-lampen instellen op drie verschillende intensiteiten, zodat je cameralenzen kunt detecteren, welke in verschillende soorten oppervlakken zijn verborgen. Zo zou je de hoogste intensiteit gebruiken om een vlakke muur, die meters van je af staat te inspecteren.  Voor een glanzend oppervlakte wat dichterbij zou je laagste intensiteit inzetten. Dit voorkomt false reflecties en de mogelijkheid dat je echt paranoïde wordt.

Pledgen via Kickstarter

SpyFinder Pro is een Kickstarter project en voor een pledge van 174 euro kun je er één in hun halen. Verwacht wordt dat hij in december naar je toe komt, wat net op tijd is om je wintersport hotel te kunnen inspecteren. Mocht je nou eens een keer zelf de creep uit willen hangen, kun je met deze app je vrienden bespioneren op Whatsapp.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Kickstarter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!