Squid Game: 10 brandende vragen die we hebben na het eerste seizoen

Films & Series Mark Hofman 23 okt 2021
Leestijd: 5 minuten

Met meer dan 142 miljoen huishoudens die Squid Game wereldwijd hebben gezien, is het bijna onmogelijk dat Netflix niet met een tweede seizoen van de serie komt. Al stond dat, na het zien van het eerste seizoen, eigenlijk al vast.

🚨 PAS OP: VANAF HIER KRIJG JE TE MAKEN MET FLINKE SPOILERS 🚨

Na het kijken van het eerste seizoen hebben we, en daarmee bedoel ik mezelf en alle andere kijkers ter wereld, echt nog heel veel vragen. Is de missie van politieagent Jun-ho geslaagd, wat is het plan van hoofdpersoon Gi-Hun en is Il-Nam wel echt overleden? Dit zijn tien redenen waarom we een tweede seizoen willen zien.

#1 Squid Game: wat is Gi-Hun van plan?

Is het de spannendste of meest verrassende vraag? Nou, nee. Maar wel een verdomd belangrijke voor een eventueel tweede seizoen van Squid Game. Nadat Gi-Hun er achterkomt dat Il-Nam al die tijd al achter het spel zat, lijkt hij op het vliegtuig te stappen om zijn dochter te verrassen in Amerika. Op het laatste moment bedenkt hij zich, belt hij de Front Man en besluit hij niet op het vliegtuig te stappen. Wat is de hoofdpersoon, met zijn felrode haartjes, allemaal van plan?

Squid Game Netflix
Geen knallend einde (Afbeelding: Netflix)

#2 Leeft Jun-ho nog?

Jun-ho heeft zijn best gedaan, maar kreeg het niet voor elkaar om het eiland van Squid Game te verlaten. Althans, zo ziet het er op dit moment naar uit. Jun-Ho werd namelijk door zijn eigen broer neergeschoten en viel vervolgens van een klif. Of die val hem uiteindelijk fataal geworden is blijft onbeantwoord. Tijd voor wraak of krijgen we alsnog een begrafenis te zien?

#3 Zijn de foto’s en video’s verstuurd?

Misschien nog wel belangrijker: is het bewijs voor de Squid Game uiteindelijk verstuurd naar de politiechef? Vlak voordat Jun-Ho door zijn broeder in de schouder geschoten werd was hij bezig om, voor de zoveelste keer, de foto’s en video’s van het eiland te versturen naar zijn baas. Hoe zit het daar eigenlijk mee?

#4 Squid Game: wie zijn de VIPS?

De VIPS lijken op het eerste oog de mensen te zijn waar de Squid Game voor gemaakt is, maar wie zijn deze mensen eigenlijk? We hebben het gezicht van één van de personages al gezien, maar hoe zit het met de anderen? Waarom zijn ze uitgekozen om te komen kijken en welke rol spelen ze binnen de gehele organisatie?

Squid Game Netflix
Zijn ze volgend jaar aan de beurt?

#5 Hoe komt de Front Man aan zijn baan?

We komen er in het eerste seizoen achter dat de vermiste broer van Jun-ho, genaamd In-ho, de man achter het masker van de Front Man is. Maar hoe komt hij eigenlijk aan zijn baan? We weten bijvoorbeeld dat hij in 2015 Squid Game gewonnen heeft, maar is hij ook daadwerkelijk de man die sindsdien achter het masker zit?

#6 Wat is er gebeurd met de vertrekkende deelnemers?

Na het eerste spel bleken de spelers geen trek te hebben in alles wat Squid Game ze te bieden had en besloten ze het spel te eindigen. Uiteindelijk keerde bijna iedereen weer terug, maar hielden veertien spelers voet bij stuk. Wat is er met ze gebeurd?

Als ze de kans op zoveel geld willen laten lopen terwijl ze het keihard nodig hebben, wat stopt ze dan om naar de politie te gaan? Ik bedoel: als er één iemand met zo’n gek verhaal komt snap ik dat er niets van geloofd wordt. Maar als er opeens veertien mensen het bureau binnenlopen. Hebben ze geld gekregen om hun mond te houden of is hun leven vroegtijdig beeïndigd?

#7 Squid Game: wie zijn de bewakers?

Er is een zeer interessante theorie over de bewakers uit Squid Game, maar bevestiging van die theorie is er nog niet. Sterker nog: voor zover we na het eerste seizoen weten zijn de bewakers “gewoon” onderdeel van het spel. Wie zijn het en hoe komen ze hier?

Squid Game Netflix
Tijd voor het spel van je leven (Afbeelding: Netflix)

#8 Wie neemt de rol van Il-nam over?

Il-nam is aan het einde van het eerste seizoen hartstikke dood. Gelukkig maar, want ik denk dat iedere kijker zich in aflevering negen net zo bedrogen voelde als Gi-Hun. Al is het nu wel de vraag wie het stokje van de oude man over gaat nemen. Zelf zegt hij Squid Game puur voor de lol te hebben opgezet, maar aan de organisatie en het publiek te zien is het meer dan dat.

#9 Is er maar één recruiter?

Gi-Hun werd in de eerste aflevering van Squid Game benadert door een man met een koffer. Een man die ook in de laatste aflevering van de serie opduikt. In die scene is hij wederom bezig met het werven van deelnemers. Wie is deze man en is hij de enige recruiter die er is?

Squid Game Netflix
Speler of bewaker? (Afbeelding: Netflix)

#10 Squid Game: waar zijn de voorgaande winnaars?

We weten wat er met In-ho, winnaar van de Squid Game uit 2018, is gebeurd en weten dat Gi-Hun de editie van 2020 heeft gewonnen. Maar wat is er eigenlijk gebeurd met de overige 32 winnaars? Zijn ze nog steeds onder de levenden, hebben ze trauma’s opgelopen of hebben ze een rol binnen de hele organisatie gekregen?

Squid Game: het verhaal van seizoen twee

Het mag duidelijk zijn dat het verhaal van het tweede seizoen heel veel dingen uit moet gaan leggen en dat is zeker niet verkeerd. Een zelfde succes en schok als het eerste seizoen wist op te leveren zal met een soortgelijke verhaallijn niet behaald kunnen worden. Door meer in te gaan op de organisatie achter Squid Game kan dat tweede seizoen net zo spannend en succesvol worden als het eerste.

La Casa de Papel: Netflix deelt teaser van het einde

Laten we in ieder geval niet hopen dat Netflix Squid Game net zo uit gaat melken als La Casa De Papel. Gelukkig komt aan die serie eind dit jaar een einde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen