5 films en series waar fans van Squid Game ook volop van genieten

Films & Series Mark Hofman 5 nov 2021
Leestijd: 4 minuten

De tijd vliegt als een malle: het is inmiddels anderhalve maand geleden dat Squid Game op Netflix verscheen. Sindsdien is de wereld in de ban van deze knotsgekke serie. Logisch dus dat veel mensen meer willen. Maar waar moet je het zoeken?

In deze lijst staan vijf verschillende films en series op een rij die aardig wat weg hebben van Squid Game. Het gaat dus voornamelijk om titels die een soortgelijk verhaal hebben, maar waarbij de uitvoering het toch in een ander daglicht weet te zetten.

Squid Game: 5 andere films en series

De volgende vijf films en series zijn wat mij betreft ideaal voor mensen die geen genoeg kunnen krijgen van Squid Game:

#1 Battle Royale | DVD

Battle Royale is een klassieker in deze lijst die bij velen een speciaal plekje in het hart heeft. De film is gebaseerd op een succesvolle manga en volgt een klas met jonge studenten. Tijdens een schoolreisje worden ze opeens overvallen door regeringstroepen die ze buiten westen brengt. De studenten ontwaken vervolgens in het spel van hun leven. Ze bevinden zich op een eiland waar ze moeten zien te overleven. Ze krijgen kaarten, wapens en drie dagen de tijd om te vechten tot de dood. Er kan er maar één de winnaar zijn.

Battle Royale is op dit moment nergens te streamen in ons land. Tijd om je DVD-speler onder het stof vandaan te halen en te genieten!

#2 Squid Game 2.0: Alice in Borderland | Netflix

Het is knap dat Squid Game de grote ster van Netflix is geworden, want Alice in Borderland had dit grote succes kunnen zijn. De uitstraling is misschien niet zo aantrekkelijk en verrassend als Squid Game, maar het weet wel echt de spijker op zijn kop te slaan qua verhaal. De personages in de serie bevinden zich in een verlaten versie van Tokio en moeten allerlei spellen spelen. Ze hebben allemaal een visa gekregen die verlengt wordt op het moment dat ze zo’n spel winnen. Win je niet: tja…

Alice in Borderland is op Netflix te zien.

#3 The Game | Pathé Thuis

Voor de volgende titel moeten we terug naar het jaar 1997. Terug naar het jaar waarin Squid Game nog niet eens in het hoofd van zijn bedenker zat. In dat jaar maakte de wereld namelijk kennis met de film The Game. Het verhaal richt zich op Nicholas Van Orton bij wie het geluk volledig aan zijn zijde lijkt te zijn. Alleen worden de kaarten volledig geschud als zijn vervreemde broer met de perfecte levenstest aan komt zetten. Nicholas moet zich aanmelden voor een spel bij een onbekend bedrijf. Alleen zodra zijn aanmelding wordt afgekeurd begint het leven wel een hele rare wending te krijgen.

The Game is te streamen bij Pathé Thuis.

#4 3% | Netflix

Net als Squid Game wist ook 3% de gemiddelde Netflix-gebruiker te verrassen. De Braziliaanse serie kwam uit het niets en had een dusdanig sterk verhaal dat het miljoenen kijkers trok. De serie schetst een dystopische toekomst waarbij de samenleving alles behalve prettig is. Er is slechts 3% van die bevolking die leeft in comfort, veiligheid en rust. Eén keer per jaar krijgen 20-jarige de kans om zich tot deze 3% te mengen, al moeten ze daar wel wat voor doen. En je raadt het al: er gezellig is het niet.

3% is net als Squid Game te streamen op Netflix.

#5 Cult Squid Game: Cube | DVD

Cube is een echte cult-klassieker uit Canada die niet mag ontbreken in deze lijst. Ondanks zijn beperkte beschikbaarheid in Nederland is het wel echt een geniale film. Je moet dus de DVD-speler wederom onder het stof vandaan halen, maar het verhaal van een groep vreemden doe je dat maar al te graag. Ze komen terecht in een kamer die gevormd is als een kubus. Ze kunnen zich verplaatsen naar een aangrenzende kubus, maar deze kan zomaar voorzien zijn van een vervelende val. De taak: probeer er maar levend uit te komen.

Cube is nergens te streamen in ons land, maar de film is wel te koop als DVD.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen