Squid Game-bedenker heeft goed nieuws voor fans van de Netflix-serie

Films & Series Jeroen Kraak 29 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Squid Game mag met recht de grootste serie van het afgelopen jaar genoemd worden. Voor fans is er nu goed nieuws op komst.

Waarschijnlijk keek je net zo raar op als wij toen je voor het eerst van Squid game hoorde. De Koreaanse serie op Netflix werd vanuit het niets ontzettend populair. Zelfs de streamingdienst zelf had nooit over dit grote succes durven dromen. Het zou dan ook gek zijn om niet met de serie verder te gaan.

Meer Squid Game

Hoewel er al gesproken wordt over een tweede seizoen van de Koreaanse hitserie, heeft Netflix er nog niets over bekendgemaakt. Toch lijkt dat niet ver weg als we Hwang Dong-hyuk moeten geloven. De maker is met de streamingdienst in gesprek over een tweede seizoen van de serie en er komt wellicht zelfs meer. Tegen het Koreaanse televisiestation KBS zegt hij het volgende: “Ik ben in gesprek met Netflix over een tweede en derde seizoen. Het gaat waarschijnlijk niet lang meer duren voordat we eruit komen.”

Deze nieuwe Netflix-serie knalt met Squid Game-acteurs

Typerend voor Netflix

Voor de makers van Squid Game is dat natuurlijk ideaal, want door het succes kunnen ze flink meer vragen voor een nieuw seizoen. Netflix is over het algemeen erg voorzichtig met het bestellen van seizoenen van series. Zo worden titels die niet goed genoeg zijn, of niet genoeg worden bekeken vaak al naar één seizoen gestopt. Denk bijvoorbeeld aan Cowboy Bebop.

De grote vraag is natuurlijk waar het tweede seizoen van Squid Game over gaat. Natuurlijk weten we allemaal het verhaal achter de spellen en diegene die erachter zat. Toch zagen we aan het einde dat er weer een nieuwe game in gang lijkt worden gezet. Mogelijk wil de hoofdrolspeler dit voorkomen en wraak nemen.

Echter hebben meerdere seizoenen Squid Game ook een risico. De serie was zo ontzettend populair dat het moeilijk is om te evenaren. Ook zal er meer gevraagd worden van het verhaal om het boeiend te laten blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen