Star Trek-kostuums onder de hamer die duizenden euro’s moet opleveren

Films & Series Jeroen Kraak 11 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Ben je fan van Star Trek? Dan kun je nu je hart ophalen aan deze unieke veiling. Er worden originele kostuums uit de serie en films verkocht.

Star Trek is samen met Star Wars de grootste naam als het gaat om science fiction. De fans van de twee series staan dan ook wel eens recht tegenover elkaar over welke titel beter is. Toch is het vooral genieten geblazen over hoe zij het universum voorbij de sterren vormgeven. Om je nog meer in de ruimte is er nu een bijzondere veiling gaande.

Grote Star Trek-veiling

De Nederlandse veilingsite Catawiki biedt namelijk verschillende Star Trek memorabilia aan. Echt van alles kun je er vinden: van rekwisieten tot replica’s en van handtekeningen tot foto’s. Toch zijn er drie veilingstukken die vooral de aandacht trekken.

Er zijn drie originele Star Trek-pakken die tijdens de opnames van de serie zijn gebruikt. De meest bijzondere is het iconische blauwe uniform van Spock. Deze zag je tijdens de originele serie tussen 1966 en 1969. Objecten uit deze serie zijn zeldzaam en dus wordt er een grote opbrengst verwacht. Zo moet dit blauwe uniform 70.000 euro opbrengen.

Star Trek veiling Catawiki
Dit pak moet meer dan 70.000 euro opbrengen. (Afbeelding: Catawiki)

Nog meer unieke items

Heb je een iets kleiner budget, dan zijn er ook nog twee andere originele kostuums te komen. Het tweede is van Leonard ‘Bones’ McCoy die je in 1979 zag in de eerste Star Trek-film. Dit grijze pak heeft een waarde van 10.000 euro.

Deze Star Trek technologie zou zomaar eens werkelijkheid kunnen worden

Het laatste pak dat wordt aangeboden is wat recenter. Deze komt uit 1989 en is het bordeauxrode pak van kapitein James T. Kirk uit Star Trek V: The Final Frontier. Niemand minder dan William Shatner droeg dus dat pak. Wellicht heb je laatst nog van hem geboord toen hij meeging met een ruimtevlucht van Jebb Bezos’ Blue Origin. Hij is daarmee de oudste man in de ruimte ooit. Zijn pak heeft een waarde van 50.000 euro.

Als je nu biedt moet je wel alert zijn, want de veiling loopt nog even door. Bieden kan namelijk tot 22 januari.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen