Star Wars: alle 17 films en series die nog uit gaan komen

Films & Series Jeroen Kraak 30 mei 2021
Leestijd: 6 minuten

Er komen veel nieuwe Star Wars-titels naar de bioscoop en Disney+. Wil je weten welke? Wij zetten ze op een rij zodat je niets mist.

Star Wars is een van de grootste filmfranchises in de wereld. Dankzij Disney+ kunnen we nu ook van geweldige series genieten zoals The Mandalorian. Er komt nog heel veel meer aan de komende jaren. Wij zijn de beroerdste niet en zetten ze allemaal hier voor jou neer, zodat je niets hoeft te missen.

De toekomst van Star Wars

Tijdens een dag voor investeerders in 2020 kondigde Disney aan zes nieuwe live-actionseries rond Star Wars te brengen naar hun streamingdienst Disney+. Twee daarvan zijn Mandalorian spin-offs, maar het merendeel zijn nieuwe titels. Ook komen er nieuwe films aan.

Star Wars Series

The Book of Boba Fett – kerst 2021

Laten we beginnen met de serie die waarschijnlijk het eerst op Disney+ is te zien. Kijkers van The Mandalorian kregen tijdens de finale van seizoen 2 een grote verrassing. Na de serie was er ineens een aankondiging van The Book of Boba Fett. Wat we weten is dat deze Star Wars-titel ergens rond kerst 2021 te zien zal zijn. In de aankondiging zagen we Boba Fett en Fennec Shand terugkeren naar het paleis van Jabba the Hutt. We zien hoe Boba de troon bestijgt. Eindelijk krijgt een van de meest geliefde karakters een eigen show

The Mandalorian (seizoen 3) – nog onbekend

Natuurlijk komt er ook weer een nieuw seizoen van The Mandalorian. We zagen tijdens de laatste aflevering van de serie dat de wegen van Grogu en Mando scheiden. We kunnen ons niet voorstellen dat ze elkaar in een nieuw seizoen niet meer tegenkomen. Vermoedelijk komt deze serie ergens na The Book of Boba Fett uit, maar Disney+ heeft er verder nog geen uitspraken over gedaan. Het wordt dus wachten op de nieuwe serie.

Marvel haalt grote ster Mandalorian en The Last of Us binnen
The Mandalorian. (Afbeelding: Disney)

Obi-Wan Kenobi – 2022

Over dit personage hoeven we natuurlijk weinig uitleg te geven. We zagen Ewan McGregor tijdens Star Wars Episode I tot en met III de rol vertolken van de Jedi Master. Dat gaat hij nu weer doen. De serie speelt zich 10 jaar af na de gebeurtenissen in Revenge of the Sith, waar Obi Wan zijn grootste nederlaag leed: de ondergang van Anakin Skywalker die veranderde in Darth Vader. In serie kruipt Hayden Christensen weer in de rol van de slechterik. De productie is inmiddels al begonnen.

Obi-Wan Kenobi Disney+ Star Wars
Obi-Wan Kenobi. (Afbeelding: 20th Century Fox)

Andor – 2022

Deze serie is een prequel van Rogue One. Hierin zien we Cassian Andor tijdens de vormende jaren van de rebellie. In de serie met 12 afleveringen zien we naast het karakter dat gespeeld wordt door Diego Luna, ook personage als K-2SO en Mon Mothma. Ze hebben als doel de hoop te herstellen in een melkwegstelsel dat in de greep is van een meedogenloos rijk. Disney noemt de serie zelf ‘een thriller die je doet nagelbijten’.

Ahsoka – nog onbekend

Ook een ander gezicht dat we eerder zagen in The Mandalorian krijgt een eigen show. We hebben het natuurlijk over Ahsoka Tano. Dat personage breng je natuurlijk niet alleen naar The Mandalorian als je er verder niets mee doet! In de serie over de Togruta Padawan zien we ook een nieuwe schurk: Grand Admiral Thrawn.

Star Wars: Rangers of the New Republic – nog onbekend

Het is nog maar de vraag of deze serie er echt komt. Hoewel het op de planning staat, zit Disney met een probleem. In deze serie zou ranger Cara Dune een grote rol krijgen. We weten inmiddels allemaal dat actrice Gina Carano uit de Star Wars-franchise is gekickt door Disney. De grote vraag is of de serie zonder haar door kan. Veel over het plot is nog niet bekend.

Mandalorian Gina Carano
Gina Carano gaan we niet meer terugzien. (Afbeelding: Disney)

The Acolyte – nog onbekend

Over deze Star Wars-serie is nog veel onbekend. De show wordt gemaakt door Leslye Headland, die eerder showrunner was van Russian Doll. The Acolyte wordt beschreven als een mystery-thriller dat ons meeneemt naar een melkweg vol duistere geheimen en opkomende krachten in de laatste dagen van het tijdperk van The High Republic. Dat is dus honderden jaren voor Star Wars: Episode I.

Star Wars The Acolyte
The Acolyte (Afbeelding: Disney)

Lando – nog onbekend

Nog een geliefd personage uit de films die ook een eigen serie krijgt. Over deze titel is nog weinig bekend. Lando Calrissian is natuurlijk een van de meest beruchte schurken in het universum, waarbij een serie vele kanten uitkan. Wel zagen we eerder al een jongere versie van hem in Solo: A Star Wars Story, dus mogelijk gaat het daar verder. De serie wordt ontwikkeld door Justin Simien die Dear White People en Bad Hair heeft gemaakt.

Lando Calrissian Star Wars
Lando Calrissian krijgt een eigen serie. Bron: Lucasfilm

Star Wars Films

Rogue Squadron – 22 december 2023

De eerste film op het witte doek wordt Rogue Squadron. Dit is ook de eerste Star Wars-film met een vrouwelijke regisseur. Patty Jenkins die we kennen van Wonder Woman gaat de boel leiden. In deze film zien we een nieuwe generatie Starfighter-piloten die hun strepen proberen te verdienen. Rogue Squadron kent veel invloeden uit de films en de games.

Star Wars-project van Taika Waititi – nog onbekend

Deze film heeft nog geen naam. Het enige wat we weten is dat deze gemaakt wordt door Taika Waititi. We kennen hem natuurlijk al van Jojo Rabbit en Thor. Samen met Krysty Wilson-Cairns schrijft hij het scenario van de nieuwe Star Wars-film. Hij is geen onbekende van het Galaxy far far away. Hij regisseerde eerder de finale van seizoen 1 in The Mandalorian.

Taika Waititi Star Wars
Taika Waititi met zijn Oscar voor Jojo Rabbit. (Afbeelding: Jean-Baptiste Lacroix / AFP)

Star Wars-trilogie van Rian Johnson – nog onbekend

Er komt een nieuwe Star Wars-trilogie aan van Rian Johnson. De regisseur en scenarioschrijver maakte eerder onder mee aan The Last Jedi. Hij gaat volgens de verhalen nieuwe personages introduceren uit een hoek van het sterrenstelsel dat nog nooit is verkend. Het is echter al een tijd stil rond de serie.

Rian Johnson
Rian Johnson. (Afbeelding: RONALDO SCHEMIDT / AFP)

Star Wars-project van Kevin Feige – nog onbekend

Kevin Feige kennen we natuurlijk als de president van Studios. Hij is echter ook een grote Star Wars-fan. Samen met Kathleen Kennedy (producer o.a. Andor, The Mandalorian) werkt hij aan een nieuwe film. Meer is nog niet bekend.

Kevin Feige Marvel Star Wars
Marvel Studios president Kevin Feige. (Afbeelding: EPA/ETIENNE LAURENT)

Star Wars-project J.D. Dillard – nog onbekend

J.D. Dillard werkt samen met schrijver Matt Owens aan een nieuw Star Wars-project. Of dit een film of serie is, is nog onbekend. Dillard regisseerde eerder Sleight en Sweetheart.


Star Wars Animatie

Visions – 2021

In tegenstelling tot andere namen in deze lijst, is dit een animatieserie. Het zijn tien korte films die Disney+ beschrijft als: “Het vieren van ‘the galaxy’ door de ogen van ’s werelds beste animators. Zij geven een fris en divers perspectief van Star Wars.”

Star Wars Visions
Visions. (Afbeelding: Disney)

A Droid Story – nog onbekend

In deze animatieserie krijgen R2-D2 en C-3PO de hoofdrol. Het magische duo kennen we natuurlijk uit de Star Wars-films en hoeft dus geen uitleg. Samen gaan ze in deze serie op een epische reis met een nieuwe held. We weten echter hoe een tocht met de twee kan aflopen.

Star Wars A Droid Story
A Droid Story. (Afbeelding: Disney)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen