Zo zou Anakin er in Star Wars uitzien als hij nooit Darth Vader werd

Pop-Culture Rik Claessen 3 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Star Wars zou niks zijn zonder Darth Vader. Een fanatieke fan wilde toch eens kijken hoe het eruit zou zien als Anakin Skywalker nooit naar de duistere kant overgestapt zou zijn.

Je kunt met enige zekerheid stellen dat Star Wars niet had bestaan als Anakin Skywalker geen Darth Vader was geworden. Er zou geen enkele reden zijn voor het verhaal van A New Hope om te bestaan. Luke Skywalker zou gewoon een vader hebben en de Dark Side zou één handlanger minder hebben. Dé iconische woorden ‘No, i am your father’ zouden nooit uitgesproken zijn.

Maar dat is niet het geval. Darth Vader is het ultieme symbool van de strijd tussen goed en kwaad. Darth Vader laat zien hoe moeilijk het is om de duistere kant van The Force te weerstaan. Maar wat als het hem wel gelukt was? Een fanatieke Star Wars-fan beeldde dat scenario grondig uit.

Dit is hoe Anakin eruit zou zien als hij geen Darth Vader was geworden

Marvel heeft al sinds enige tijd de serie What If…? waar bekende momenten uit de Marvel Cinematic Universe worden getoond als ze anders waren verlopen. Star Wars heeft dat niet. Het is dus aan de fans om zoiets te bedenken. En dat is precies wat redditgebruiker Wildcardspades heeft gedaan.

Wildcardspades is slim te werk gegaan. Hij gebruikte beelden uit de film Outcast uit 2014. Vervolgens heeft hij foto’s van Hayden Christensen, die Anakin Skywalker speelde, bewerkt. Daarna plakte hij er hier en daar wat lichtzwaarden bij en voila: Anakin als hij nooit in Darth Vader was veranderd. Hier en daar zie je overduidelijk dat de foto’s bewerkt zijn. Toch biedt het resultaat een leuk kijkje in een alternatieve versie van Star Wars.

Dit is hoe Anakin in Star Wars eruit zou zien als hij nooit Darth Vader werd
(afbeelding: wildcardspades)

Waarom er beelden uit precies deze film voor Anakin gebruikt zijn

Er zijn genoeg fan-gemaakte beelden van Star Wars te vinden. Met een universum zo groot als dat van Star Wars is het helemaal niet gek dat fans hun eigen interpretatie toevoegen. Maar wat de beelden van Wildcardspades zo anders maakt, is dat hij een compleet andere film als basis heeft gebruikt. Maar waarom nou juist Outcast?

In Outcast zien we Anakin Skywalker-acteur Christensen als een jonge commandant tijdens de kruistochten. De outfits die Christensen in Outcast draagt, doen veel denken aan de kleding van de Jedi. Er hoefde dus alleen nog maar wat lichtzwaarden en een Star Wars-achtige filter toegevoegd te worden.

Zo ziet Anakin in Star Wars eruit als hij geen Darth Vader werd
(afbeelding: Wildcardspades)

De Star Wars-films zijn voor veel de fans dé beste films ooit gemaakt. Toch zitten er hier en daar wat foutjes in. Heb jij ze al ooit gespot?:

Fouten in Star Wars die we al die jaren toch flink gemist hebben

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen