Perfecte Star Wars team-up komt niet van Disney en scoort 90% op Rotten Tomatoes

Films & Series Lucas van de Wetering 11 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Ewan McGregor zijn nieuwe serie met een 90% Rotten Tomatoes-score geeft ons een Star Wars team-up die Disney ons nooit had gegeven.

De Britse acteur Ewan McGregor staat vooral bekend om zijn rol als Obi-Wan Kenobi in de Star Wars franchise. Maar hij heeft nog meer bekende rollen gespeeld, zoals Christopher Robin in de gelijknamige film over de bekende beer Pooh.

Nu is er recent een nieuwe serie uitgekomen met McGregor genaamd A Gentleman In Moscow met een mooie score van 90 procent op Rotten Tomatoes. Maar dat is niet het enige speciale in de serie. A Gentleman in Moscow geeft namelijk een team-up tussen twee Star Wars-acteurs die Disney ons nooit heeft gegeven.

Star Wars Team-up met Ewan McGregor

Ewan McGregor zijn nieuwste serie A Gentleman In Moscow gaat over een aristocraat genaamd Graaf Alexander Ilyich Rostov. Na de Oktober Revolutie is Rostov veroordeeld tot een jarenlang huisarrest op de zolder van een hotelkamer.

In aflevering twee van de serie heeft Rostov een ontmoeting met zijn liefdesinteresse Anna Urbanova. Rostov wordt gespeeld door Ewan McGregor, en zoals je misschien wel raadt wordt Urbanova gespeeld door iemand anders uit de Star Wars cast.

Anna Urbanova wordt in A Gentleman In Moscow gespeeld door Mary Elizabeth Winstead, een nieuwe toevoeging tot de Star Wars cast. Winstead speelt namelijk Hera Syndulla in de nieuwe Ahsoka-serie van Star Wars. Hera Syndulla en Obi-Wan Kenobi is een Star Wars-ontmoeting die Disney ons nooit heeft gegeven.

Maar het wordt nog leuker, A Gentleman In Moscow is niet de eerste keer dat de acteurs een intieme band delen. In het echt zijn de twee getrouwd, sinds 2022. Hera en Obi-Wan zijn in het echte leven dus huwelijkspartners.

90 procent Rotten Tomatoes-score van A Gentleman In Moscow

A Gentleman In Moscow heeft een hoge score op Rotten Tomatoes van 90 procent, dit maakt het een van Ewan McGregor zijn best beoordeelde series. Alleen de series Long Way Up en Fargo staan erboven. En boven series zoals Obi-Wan Kenobi van Star Wars.

Ook bij het thuispubliek doet A Gentleman In Moscow het redelijk goed. Hier behaalt het namelijk een score van 74 procent. Dat is niet zo hoog als de score van de critici, maar met de publieksscore is het Ewan McGregor zijn zesde best beoordeelde serie.

A Gentleman In Moscow gaat natuurlijk niet over de Star Wars karakters van Obi-Wan Kenobi en Hera Syndulla, maar het is wel een leuke team-up. Al helemaal omdat de twee in het echt getrouwd zijn. Je kan A Gentleman In Moscow bekijken op Amazon Prime Video.

Is Star Wars: Outlaws de perfecte opvolger van Jedi: Survivor?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen