Strijd Xbox vs PlayStation 5 kent opvallende winnaar in Japan

Games Jelle van Es 20 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Wanneer het op het aantal verkochte spelcomputers aankomt, dan weet je dat de Xbox het in Japan nooit zo goed doet. De Japanse gamer speelt liever op een Japanse spelcomputer, zoals de PlayStation 5.

En elke week wanneer er nieuwe verkoopcijfers naar buitenkomen, dan zie je ook dat de PlayStation 5 het goed doet en de Xbox het een stuk minder. Vorige week werden er bijvoorbeeld nog bijna 50.000 exemplaren van de PS5 verkocht. Maar deze week zat dat anders.

PlayStation 5 verslagen door de Xbox

Want deze week verkocht de Xbox Series S 6.120 exemplaren in Japan. Als je dat vergelijking met de PlayStation 5, dan kwam die niet hoger uit dan 2.693 exemplaren. En dat betekent dus dat het Microsoft gelukt is om Sony in eigen land te verslaan. Dat is wel eens eerder gebeurd met spelcomputers binnen de Xbox-familie, maar vaak gebeurt het niet. De laatste keer was namelijk in 2014, wat dus alweer acht jaar geleden is.

Moet Sony zich nu druk maken over dat niemand in Japan de PlayStation 5 wil kopen? Nee. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de tekorten van de spelcomputer van Sony. Dat terwijl de Xbox Series S wel over het algemeen goed beschikbaar is. Dat komt omdat die spelcomputer gebruikmaakt van een andere soort chip, die wereldwijd niet zo schaars is als de chips die voor de PS5 en Series X worden gebruikt. Wat dat betreft lijkt dit vooral een geval te zijn van vraag en aanbod. Het aanbod van de PS5 is er niet, dus gaan de uitgaves naar alternatieven.

Komt er verbetering?

De grote vraag blijft wat dat betreft wanneer de tekorten van de PlayStation 5 eens gaan ophouden. Sony verwacht dit jaar meer spelcomputers op de markt te brengen, waardoor de spelcomputer hopelijk makkelijker is te krijgen.

Het kopen van een PlayStation 5 wordt een stuk makkelijker

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen