TikTok wil Twitch uit de weg ruimen: focus op gamers steeds groter

Apps Wesley Akkerman 20 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Het lijkt erop dat TikTok zich meer op gaming wil focussen. Dat is niet vreemd, omdat gaming een gigantische industrie is. Het bedrijf test momenteel games in Vietnam, voordat het bedrijf het startschot geeft voor het nieuwe onderdeel. De kleine spelletjes zijn momenteel gebaseerd op HTML5.

Dat bevestigt een vertegenwoordiger van TikTok aan persbureau Reuters. Het is de bedoeling dat TikTok ruimte biedt aan games die ontwikkeld zijn door moederbedrijf Bytedance. Dit zijn games die ondersteund worden door advertenties en dus potentieel veel geld kunnen opleveren. Ook kunnen ze de tijd die mensen spenderen in de app verlengen.

Spelletjes spelen voor punten

Eerder probeerde TikTok al een eigen Farmville-achtige game uit binnen de app. Spelers konden via dat kleine spelletje punten verdienen en die inleveren als donatie. Daarnaast werkt het bedrijf samen met Farmville-ontwikkelaar Zynga aan een endless runner, genaamd Disco Loco 3D. Dit lijkt dus slechts het begin te zijn.

Dat TikTok zich op gaming focust, is niet vreemd. Niet alleen omdat de game-industrie een miljardenmarkt is. De voorganger van de app, Douyin, bood namelijk al verschillende minigames aan. Dus dit lijkt een logische stap te zijn. Daarnaast zien we dat andere partijen die ogenschijnlijk niets met games te maken hebben, ook investeren in die markt. Dan doelen we op Netflix en Facebook.

TikTok zet aanval in op Twitch?

Verder ontwikkelt TikTok al enkele maanden een speciaal pc-programma waarmee gebruikers streaming software voor games kunnen testen. Sommige creators kunnen bovendien enkele interactieve elementen aanbieden tijdens het livestreamen. Dat kan bijvoorbeeld middels verschillende mini-apps in video’s.

Dit is niet het enige waar het bedrijf zich nu op focust. Want TikTok werkt achter de schermen aan meer opties voor livestreaming. De focus van de functies ligt op de interactie aangaan met kijkers. Zo krijgen ze toegang tot een Pictionaryachtige game, evenals een schatkist die muntjes uitdeelt aan willekeurige kijkers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reuters

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen