Kracht achter Succession en Game of Thrones richt zich op Harry Potter-serie HBO

Films & Series Roos Ravensbergen 26 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Rondom de Harry Potter-serie die HBO maakt, is veel ophef, maar de bekendmaking van de regisseur en schrijver zal veel harten toch sneller doen kloppen.

Succession, Game of Thrones, The Last of Us: niet de minste series, als je het ons vraagt. Voor Harry Potter-liefhebbers is er goed nieuws, want HBO heeft grote namen in de schrijvers- en regisseurenwereld binnengehaald voor de tovernaars-serie.

Francesca Gardiner (Succession en His Dark Materials van HBO, Killing Eve) en Mark Mylod (SuccessionGame of Thrones en The Last of Us van HBO) staan aan het roer van meerdere afleveringen van de serie die in 2026 uitkomt. Gardiner is schrijver, showrunner en uitvoerend producent, Mylod neemt de regie op zich en is eveneens uitvoerend producent. Dat maakt HBO vandaag bekend.

HBO Harry Potter-serie haalt schrijver en regisseur van Succession en Game of Thrones binnen

Gardiner en Mylod hebben al eens samengewerkt, op de set van het razendpopulaire Succession. Maar de andere series die zij op hun cv hebben staan, zullen Harry Potter-fans zeker ook vrolijk stemmen. Want het nieuws dat er een serie over de bekende tovenaar kwam, daar waren weinig mensen blij mee. Sterker nog, mijn collega Mark Hofman beschreef de serie in april vorig jaar als iets ‘waar niemand op zit te wachten‘. Toch kan HBO met deze namen wel iets (positiefs) doen opwaaien.

Gardiner en Mylod werken samen met natuurlijk Warner Bros. Television, maar ook met Brontë Film and TV. De serie wordt uitvoerend geproduceerd door JK Rowling, Neil Blair en Ruth Kenley-Letts van Brontë Film and TV, en David Heyman van Heyday Films.

Wat kunnen we verwachten?

Het duurt nog even voordat de Harry Potter-serie te zien is, maar HBO belooft dat elk seizoen voor één van de boeken zal staan. Er komt een geheel nieuwe cast bij kijken, die volgens de producent ‘een nieuwe generatie fans zal betoveren’. Tot dusver zijn er nog geen namen van acteurs genoemd die meewerken aan dit project.

Toch kan HBO een aantal dingen goed maken door ze beter of anders in beeld te brengen, volgens fans. Benieuwd naar welke dingen dat zoal zijn? WANT lichtte eerder een specifieke gebeurtenis uit, dat lees je in onderstaand artikel:

De nieuwe Harry Potter-serie kan deze dood beter doen dan de films en boeken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen