Super Follows op Twitter: je kunt eindelijk geld verdienen aan je tweets

Apps Wesley Akkerman 23 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Twitter opent de deuren voor nieuwe opties als Super Follows en Ticketed Spaces, waardoor je geld kunt verdienen aan je tweets. Helaas is het zo dat de test die nu gehouden wordt alleen beschikbaar is voor gebruikers in de Verenigde Staten. Hier in Nederland moeten we dus nog even wachten tot het eindelijk zo ver is.

Twitter test de nieuwe opties met een kleine groep mensen. Super Follows is alleen beschikbaar op iOS, terwijl Ticketed Spaces te gebruiken is op Android en iOS. Voor de eerstgenoemde functie kun je als gebruiker verschillende prijzen rekenen voor toegang tot exclusieve content: 2,99, 4,99 of 9,99 dollar per maand.

Super Follows en Ticketed Spaces

Dat is het bedrag dat andere gebruikers dus aan jou moeten betalen. Met Ticketed Spaces kun je prijzen hanteren van 1 tot 999 dollar. Daarmee biedt je exclusieve toegang aan tot Spaces, de audiofunctie van het sociale medium. Als host krijg je toegang tot extra opties, zoals het instellen van een maximale capaciteit van de kamer.

Twitter Super Follows en Ticketed Spaces
Twitter Super Follows en Ticketed Spaces (Afbeelding: Twitter)

De nieuwe opties worden voor de selecte groep gebruikers gepresenteerd onder Monetization, in het menu. Als aanbieder van exclusieve content behoud je 97 procent van de omzet die je genereert met je eigen profiel. Je moet er wel rekening mee houden dat het aandeel van de App Store en Google Play er nog van af moet.

Twitter houdt een klein deel, tenzij…

In principe pakt Twitter dus drie procent van je omzet, tenzij je meer dan vijftigduizend dollar opgehaald hebt. Dan kan het gebeuren dat het sociale medium tot twintig procent rekent. Ondanks het feit dat Twitter dus veel meer kan rekenen voor je succes met Super Follows of Ticketed Spaces, valt het wellicht nog mee.

Dat percentage is namelijk een stuk lager dan bij concurrerende platformen die soortgelijke functies aanbieden. Zo pakt Twitch vijftig procent van de omzet die je maakt, YouTube pakt dertig procent en OnlyFans pakt eveneens twintig procent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen