WhatsApp zou deze nieuwe Telegram features over moeten nemen

Apps Mark Hofman 8 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp is mateloos populair, maar heeft in 2021 aardig wat serieuze concurrentie voor de kiezen gekregen. Vanwege nieuwe gebruiksvoorwaarden en gekke beslissingen werd Telegram het afgelopen jaar een gevaar voor het platform.

Heel gek is dat niet, want Telegram is voorzien van een aantal toffe functionaliteiten. Dat WhatsApp alleen al iets van de meest recente update van de applicatie kan leren spreekt wat dat betreft boekdelen.

Telegram update leerzaam voor WhatsApp

Telegram krijgt er deze week een aantal fijne functionaliteiten bij. Waar WhatsApp eerder al kon leren van de uitgebreide multi-device ondersteuning en de mogelijkheid om meerdere nummers te gebruiken, kan de concurrent ook nu de ogen open houden. Telegram komt bijvoorbeeld met de zogeheten Private Content-optie voor groepen en kanalen. Hiermee is het voor beheerders mogelijk om content binnen een bepaald gesprek te houden. Het doorsturen, opslaan of screenshotten van foto’s en berichten wordt hierdoor uitgeschakeld. Zo blijven bepaalde privézaken ook echt privé.

WhatsApp
Appen op je smartphone (Afbeelding: WhatsApp/Torsten Dettlaff)

Net als bij WhatsApp is het nu ook op Telegram mogelijk om berichten te laten verdwijnen, al werkt de feature bij die laatste wel iets beter. Het wordt mogelijk om berichten voor of na een bepaalde datum te verwijderen. Heb je dus geen zin dat alles wat je ooit gezegd hebt bewaard blijft, dan zou je er bijvoorbeeld iedere week voor kunnen kiezen om gesprekken van een een week daarvoor te verwijderen.

Verder is Telegram door de update voorzien van een makkelijkere manier om in te loggen op andere apparaten en is het makkelijker om berichten te plaatsen als een kanaal in groepen. Meer weten? Check de update van Telegram hier.

Een uitstekend alternatief

Toen WhatsApp zijn gebruiksvoorwaarden aanpaste waren er veel mensen die besloten over te stappen. Er werd gezocht naar een goed alternatief en Telegram kwam als grote winnaar uit de strijd. Met meer functionaliteiten en gebruiksgemak dan Signal een keuze die goed te begrijpen is. Al helemaal, omdat Telegram wel aardig wat wegheeft van WhatsApp.

WhatsApp alternatieven Signal en Telegram: welke van de twee moet je hebben?

Alles weten over de chat-app of benieuwd naar onze vergelijking tussen Signal, Telegram en WhatsApp? Check dan het bovenstaande artikel of deze pagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen