De Snelle Hap | Toyota pronkt met nieuwe elektrische auto (en heel veel meer)

Tech Mark Hofman 6 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

Tesla volgt Flitsmeister met zijn meest recente update, Toyota gaat de elektrische auto toch echt realiseren en Codemasters is de volgende ontwikkelaar die veel werknemers op straat zet. Welkom bij WANT, en dit is De Snelle Hap van woensdag 6 december 2023.

De Snelle Hap is een nieuwe rubriek van WANT waarin we jou, de lezer, snel bijpraten over het nieuws van de afgelopen nacht, simpelweg zodat jij je dag, op het gebied van technologie en popcultuur, up-to-date kunt beginnen.

Tesla-update geeft elektrische auto soort Flitsmeister

Tesla rolt met zijn nieuwe update een Flitsmeister-achtige ervaring uit voor je elektrische auto. Tijdens het rijden zal het navigatiesysteem van de EV je waarschuwen voor flitspalen.

Dat is overigens niet de enige inspiratie voor deze update, want het navigatiesysteem gaat ook sterk leunen op functionaliteiten die we kennen van Waze. Best wel fijn, want de app behoort tot een van de beste op dit gebied.

Pixar brengt film toch uit in de bioscoop na pandemie

Disney Pixar heeft tijdens de pandemie van 2020 aardig wat films uitgebracht. Het enige probleem is dat de projecten, om bekende redenen, niet in de bioscopen konden verschijnen maar direct naar de streamingdienst Disney+ kwamen.

Daar brengt Pixar nu alsnog verandering in, want de studio gaat films als Soul, Turning Red en Luca begin volgend jaar alsnog naar de bioscoop brengen. Voor de Box Office hoeft Disney het niet te doen, maar voor de fans is het heerlijk. Zo kunnen ze de titels alsnog bewonderen zoals de studio ze bedoeld heeft.

Toyota pronkt met concepten voor elektrische auto

Hoewel Toyota op het gebied van de elektrische auto nog steeds een beetje achterloopt, is het wel druk bezig met de toekomst. Zo heeft het bedrijf twee nieuwe concepten voor de elektrische auto geïntroduceerd.

Het gaat hier om de Urban SUV en de Sport Crossover. Terwijl de eerste gebaseerd is op een realistisch model (RAV 4), doet de ander ons voornamelijk denken aan de KIA EV 6.

Het is de bedoeling dat Toyota tegen 2026 zo’n zes verschillende elektrische auto’s op de Europese markt heeft.

Toyota pronkt met nieuwe elektrische auto (en heel veel meer)
(Afbeelding: Toyota)

Codemasters zet als volgende ontwikkelaar werknemers op straat

Codemasters, de studio die onderdeel is van EA, is de volgende partij die werknemers op straat zet. Daarnaast ontslaan Tinybuild en New World Entertainment ook een flink aantal mensen.

Dit zijn de meest recente voorbeelden van het drama in de technologie-industrie van het afgelopen jaar. Steeds meer bedrijven nemen afstand van werknemers, en daardoor staan steeds meer mensen op straat. Iets dat vooral in de Verenigde Staten, bij gebrek aan een vangnet, voor heel veel problemen zorgt.

Audio verdwijnt uit oude Instagram-posts

Wat er precies aan de hand is, weet niemand, maar mocht je oude video’s op Instagram hebben staan, dan kunnen deze zomaar eens het geluid zijn kwijtgeraakt. Het gaat hierbij om video’s die nog voor 2014 op het platform zijn geplaatst.

@wantnl

Hoe je ChatGPT als alternatief voor Siri gebruikt op je iPhone 😍 #iphone #siri #chatgpt #techtips #iphonetips #iphonehacks #iphone15 #smartphones #techtok

♬ origineel geluid – WANT

Het maakt niet uit of de content wordt afgespeeld op een iPhone, Android of een desktop: het geluid werkt gewoon niet. Mocht je dat dus hebben ontdekt, weet in ieder geval dat het niet aan jou ligt.

Apple TV+ stopt met deze hitserie

Apple TV+ gaat een einde maken aan een hitserie. Hoewel deze een score heeft van 97% op Rotten Tomatoes, keert Central Park niet terug voor een vierde seizoen.

Het laat zien dat een serie dus niet altijd slecht hoeft te zijn om tot een einde te komen. Soms, heel soms, is het ook gewoon mooi geweest.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen