Tesla Model Y is nu nog goedkoper in Nederland

Elektrische auto's Jeroen Kraak 17 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Wil je binnenkort een nieuwe elektrische auto kopen? Dan is de Tesla Model Y wellicht een interessante optie. De autobouwer verlaagt de prijs van de auto.

Er is een opvallende trend gaande in de autowereld. Terwijl alles om ons heen door inflatie duurder lijkt te worden, is het tegenovergestelde aan de gang bij de elektrische auto. Verschillende merken verlagen hun prijs, waaronder Tesla.

Door die prijsverlaging betaal je minder voor de Tesla Model Y. Hoe dat precies zit, vertellen we je.

Een goedkopere Tesla Model Y

Elektrische auto’s worden dus goedkoper, maar bij Tesla is dat extra bijzonder. In november verlaagde het al de prijs van Tesla Model Y en nu komt daar opnieuw een verlaging bij.

Afgelopen november kostte het instapmodel van de Tesla je 45.993 euro. Nu geeft de autobouwer daar 2.000 euro korting bovenop, waardoor de prijs uitkomt op 43.993 euro. Maar op elektrische auto’s krijg je ook nog een extra subsidie van de Nederlandse overheid, tenminste als ze onder de SEPP-regeling vallen. Dat doet deze EV en dus kom je dan uit op 41.043 euro.

Zo veel geld kost het om een elektrische auto op te laden
(Afbeelding: Tesla)

Meer elektrische auto’s goedkoper

Maar dat is niet de enige Tesla Model Y die goedkoper wordt. Ook de duurdere modellen van het merk worden in prijs verlaagd. Zo kostte de Long Range voorheen je 54.993 euro, maar is dat nu 50.993 euro.

Dezelfde korting geldt ook voor de Tesla Model Y Performance. Deze was eerst 60.993 euro, maar nu 56.993 euro.

Natuurlijk zitten er wel verschillen tussen de drie varianten van de Tesla Model Y. De standaardversie heeft een actieradius van 455 kilometer, terwijl dit bij de Long Range 533 kilometer is en bij de Performance 514 kilometer. Die laatste heeft dan weer meer vermogen dan de voorgaande modellen.

Het is een trend dat elektrische auto’s goedkoper worden. Dat heeft te maken met verschillende factoren, maar de belangrijkste is dat productieprocessen steeds beter worden, nu makers steeds meer ervaring krijgen. Hierdoor kan een EV goedkoper worden gemaakt en kan dat doorberekend worden in de prijs.

Olympische medaillewinnaar tovert elektrische fiets om tot Tesla Cybertruck

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen