Waarom deze mix tussen Star Wars en The Last of Us de film van het jaar kan worden

Films & Series Jeroen Kraak 18 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Pak de beste films en series zoals The Last of Us en Star Wars en combineer dit tot iets nieuws. Dat moet de maker van The Creator gedacht hebben. De eerste beelden zien er verdomd interessant uit.

Er komen elk jaar ontzettend veel films en series uit en met de inmiddels tig streamingdiensten is het verdomd lastig om je te onderscheiden. Maar hoe maak je nu de nieuwe Star Wars, The Last of Us of Terminator? Gewoon, door het beste uit die titels te pakken. Dat leidt tot The Creator.

Dit is The Creator

Beter goed gejat, dan slecht verzonnen moet regisseur Gareth Edwards gedacht hebben. Hij was eerder verantwoordelijk voor Star Wars: Rogue One en Godzilla. Nu komt hij met The Creator, waarbij de echte filmliefhebber een aantal dingen uit The Last of Us, Avatar en The Terminator zal herkennen.

Maker 20th Century beschrijft de film als volgt: “Te midden van een toekomstige oorlog tussen het menselijk ras en de krachten van kunstmatige intelligentie, wordt Joshua (Tenet’s John David Washington), een geharde ex-agent van de speciale strijdkrachten die rouwt om de verdwijning van zijn vrouw (Eternals’ Gemma Chan), gerekruteerd om jacht te maken op en dood de Schepper, de ongrijpbare architect van geavanceerde AI die een mysterieus wapen heeft ontwikkeld met de kracht om de oorlog te beëindigen… en de mensheid zelf.

Joshua en zijn team van elite-agenten reizen over de vijandelijke linies, naar het duistere hart van door AI bezet gebied… alleen om te ontdekken dat het wereldbeëindigende wapen dat hij moet vernietigen een AI is in de vorm van een jong kind.”

Star Wars, The Terminator, The Last of Us en Blade Runner

Als je deze beschrijving leest, zie je al meteen wat films en series voorbijkomen. Als eerste natuurlijk het gevecht tussen de mensheid en een ander vorm en dat daarbij de oplossing het doden van een kind is. Dat kun je linken aan The Last of Us. Dan nog de wereld die gedomineerd wordt door AI. Dat lijkt weer verdacht veel op de verhaallijn van The Terminator. De cyberpunk in de serie heeft dan wel weer wat weg van Blade Runner.

De gevechtsscène in de trailer doet dan weer verdacht veel denken aan Star Wars: Rogue One. Niet heel gek overigens, omdat Edwards zoals gezegd regisseur was van de film.

Hoe dan ook, ondanks wat geleende content van Star Wars, The Last of Us, The Terminator en Blade Runner, ziet het er behoorlijk vet uit. Hij staat dan ook zeker op ons lijstje. Hasta la vista baby!

Star Wars met de cast van Harry Potter: een betere combi bestaat er niet

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen