Natuurlijk! The Simpsons voorspelde de gebeurtenissen uit 2020 al in 1993

Films & Series Mark Hofman 7 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

The Simpsons staan niet alleen bekend als een van de populairste en langlopende cartoon ooit. Nee, de serie staat ook bekend om de voorspellende gave die het heeft. Het is dan ook alles behalve verrassend dat de serie ook het jaar 2020 zo goed als perfect voorspelde.

Weinig mensen hadden tien jaar geleden kunnen zeggen dat Donald Trump de president van Amerika zou zijn. The Simpsons deden de voorspeling overigens wel en kijk eens wat er gebeurde. Het begint een beetje eng te worden, maar de serie heeft in de loop der jaren flink wat dingen goed weten te voorspellen. En ook het coronavirus kwam voorbij.

The Simpsons voorspellen 2020 in 1993

In 1993 lanceerde The Simpsons de aflevering genaamd Marge in Chains. Het gaat om aflevering 21 van het vierde seizoen van de serie. In deze aflevering duikt een mysterieus virus uit Azië op in Springfield. Het gaat om de “Osaka Flu” dat zich als een idioot door het drop verspreidt. Bijna iedereen raakt ermee geïnfecteerd en de inwoners moeten een angstige pandemie zien te overleven. Komt het bekend voor?

In de afleveringen zijn er een aantal momenten die heel erg op de realiteit slaan. De burgemeester van Springfield neemt het virus in eerste instantie helemaal niet serieus, zoals president Donald Trump in Amerika dat ook niet deed. Net als de rest van de westerse wereld overigens. Daarnaast is er een rel in het dorp om een politiek monument en moet Marge opeens zuster spelen nu haar gezin ziek thuis zit.

Maar het wordt nog gekker.

Zelfs de Murder Hornet komt voorbij

Het lijkt erop dat de bosbranden in Australië begin dit jaar en het coronavirus nog niet genoeg zijn voor 2020. Daarom is er sinds vorige week sprake van de opkomst van de “Murder Hornet”. Het gaat hierbij om een gigantische wesp die je liever niet tegenkomt. Maar ook dat kwam voorbij in de aflevering van The Simpsons.

Zoals verwacht kwam er namelijk een opstand in The Simpsons. Inwoners van Springfield eisten een medicijn tegen het virus. Zelfs al zou dit virus slechts een placebo zijn. Wanneer ze een vrachtwagen, vol met medicijnen, omgooien valt er een doos uit de wagen. Het gaat om een doos die volzit met ‘Killer Bees’. Er ontstaat paniek. Komt het bekend voor?

Oh en alsof dat nog niet genoeg is: een van de inwoners pakt het dodelijke insect en eet het op. Is het toeval dat we onlangs te horen hebben gekregen dat de Murder Hornet een heerlijke snack kan zijn?

Misschien moeten we voortaan iets beter naar The Simpsons kijken met z’n alle. Dan kunnen we ons op z’n minst een beetje voorbereiden op dat wat komen gaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen