The Witcher mogelijk weer vertraagd, Henry Cavill wel weer terug

Films & Series Jeroen Kraak 18 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Veel Netflix-leden wachten met smart op het nieuwe seizoen van The Witcher. Voor hen is er mogelijk slecht en goed nieuws.

The Witcher was een van de grote verassingen van Netflix. Iets meer dan een jaar geleden kwam Geralt of Rivia die we al kennen uit de boeken en de games ook naar de televisie. De serie scoorde goede reviews en fans hadden verwacht binnen een jaar het tweede seizoen te zien. Dat is niet gebeurd en voorlopig lijkt die er ook niet aan te komen.

The Witcher seizoen 2 zit vol problemen

Het filmen van het tweede seizoen van The Witcher zit vol problemen. Eerst stak het coronavirus de kop op, waarbij een aantal leden van de crew een besmetting opliep. Ook lagen de opnames een aantal keer stil vanwege een lockdown.

Toch liggen niet alle vertragingen van The Witcher aan het coronavirus. De laatste is veroorzaakt door hoofdrolspeler Henry Cavill. Hij kreeg last van een blessure waardoor de opnames niet verder konden. Hij lijkt echter nu weer hersteld en is terug naar de set om scènes op te nemen bij Kaer Morhen, het kasteel van de Witchers.

Henry Cavill liep in december een blessure op aan zijn hamstring tijdens het filmen op een stormbaan bij de Arborfield Studios. Bij de stunt was een harnas dat Cavill 6 meter de lucht in moest brengen. Gelukkig weten we door acteur Paul Bullion dat de opnames van The Witcher weer zijn gestart.

De releasedatum

Door de vele vertragingen is de planning van The Witcher seizoen 2 ook veranderd. Als alles volgens plan verloopt zijn de opnames in maart afgerond, eerder was dit nog in februari.

Hoewel Netflix nog niets heeft gecommuniceerd over een nieuw seizoen van The Witcher, lijkt het waarschijnlijk dat het tweede seizoen van de serie ergens in de herfst te zien is. Eerder werd nog gehoopt op augustus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen