Doek valt voor Titanfall: één van de beste FPS-games

Games Jelle van Es 2 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Bij oude spelcomputers is het zo dat je een game koopt en je hem eigenlijk voor altijd kan blijven spelen. Maar bij moderne spelcomputers is dat niet helemaal het geval, vooral wanneer ze online componenten hebben. En daardoor verdwijnt een ijzersterke FPS-game nu voorgoed.

Het gaat om de Titanfall. Hoewel de game alweer heel wat jaren oud is, is het toch één van de betere FPS-games geweest. Zeker op het moment dat de game uitkwam, was hij zwaar indrukwekkend. En nu wordt hij digitaal begraven.

Einde voor Titanfall

Titanfall is een game die in 2014 uitkwam en is de eerste game die Respawn Entertainment heeft uitgebracht. Die studio is ontstaan nadat er veel mensen weggingen bij Infinity Ward. Dat was weer de studio die de originele Call of Duty-games heeft gemaakt en men vertrok ongeveer na de release van Modern Warfare 2. En nu heeft de ontwikkelaar dus laten weten dat de stekker uit de game wordt getrokken. Vanaf 1 maart 2022 is het niet meer mogelijk om de game digitaal aan te schaffen of hem te spelen via een abonnementsservice zoals EA Play. Dat liet de ontwikkelaar via de onderstaande tweet weten.

Maar tegelijkertijd laat men weten dat wanneer je de game hebt, het nog wel mogelijk blijft om de game te spelen. De servers worden voorlopig nog niet offline gehaald. Er zijn echter wel al een tijd problemen met de game. De afgelopen jaren hebben Titanfall en zijn opvolger te maken gehad met DDOS-aanvallen, die er voor zorgde dat de servers crashten. Daarnaast zijn er heel wat hacks geweest, waardoor de game gevuld zit met cheaters en is het daardoor allemaal net iets minder leuk geworden om te spelen. Ontwikkelaar Respawn Entertainment heeft het niet voor elkaar gekregen om die problemen op te lossen. Daardoor heb je het idee dat dit hun oplossing is.

Geen toekomstplannen

Wat ook jammer is, is dat er voorlopig geen plannen lijken te zijn voor Titanfall 3. De ontwikkelaar lijkt namelijk te druk bezig te zijn met Apex Legends.

Apex Legends gehackt door gamers vanwege bijzondere reden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen