Gamer speelt Tony Hawk’s Pro Skater op onnavolgbare wijze uit

Games Jelle van Es 21 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

In 2020 bracht Activision de heerlijke remake van Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 uit. Op die manier kon je ouderwets goede gameplay in een nieuw jasje beleven.

Ik heb veel lol gehad met Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2, maar erg goed was ik er niet in. Ik was al blij als ik een paar tricks met elkaar kon combineren en uiteindelijk wat levels kon voltooien. Wat deze gamer doet, is wat mij betreft echt next-level qua skills.

Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 op weergaloze manier uitgespeeld

De gamer in kwestie heet Steve Wozniak. Mocht je iets ween van de geschiedenis van Apple, dan komt de naam je waarschijnlijk bekend voor. Toch is dat toeval. Deze naamgenoot heeft niks met Apple te maken. Volgens hemzelf is hij een engineer en web developer en liefhebber van Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2. In plaats van het gewoon uit te spelen, wilde hij de lat hoger leggen. Het moest een speedrun worden, waarbij dan met een enkele combo alle doelen in een level gehaald werden. Dat klinkt onmogelijk, maar toch lukt het hem, zoals je in de onderstaande video kunt zien.

In een minuut of twintig scheurt hij door Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 heen. Elk level begint hij gelijk met een stunt en combineert dat aan elkaar. Onderweg pakt hij alles op dat nodig is en voert hij de verschillende stunts uit. Hij voltooit overigens de 11 levels die doelen hebben die je kunt voltooien en onderdeel zijn van de speedrun-mode van de game. Binnen een minuut of negentig gaat hij er doorhen. Dat is niet de snelste speedrun ooit, sommigen doen het in een minuut of 16, maar door elk level volledig te voltooien met een enkele stunt, dat is wel echt andere koek.

Tijd voor een nieuw deel

Met de remake van Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 werd duidelijk dat de gamereeks in deze moderne tijd nog altijd zeer de moeite waard is. Wat dat betreft mag er ook wel echt een nieuw deel van komen. Wellicht dat dat met de overname van Activision Blizzard door Microsoft net iets makkelijker is geworden.

[REVIEW] Tony Hawk Pro Skater 1 en 2: Klassiek en modern komen samen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen

Relevante artikelen