Twitter werkt aan veelgevraagde functie die je veel rust gaat geven

Apps Wesley Akkerman 16 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Op Twitter komt het dikwijls voor dat je veel ongewenste aandacht krijgt. Het bedrijf lijkt daar nu eindelijk wat aan te doen. Zo komt er onder meer een unmention-knop aan. Wanneer je op die knop drukt, kun je heel gemakkelijk uit een gesprek stappen. Wanneer deze en andere nieuwe functies arriveren, is niet duidelijk.

Dominic Camozzi, productontwerper bij Twitter, heeft op zijn persoonlijke account concepten laten zien van functies. Deze moet ervoor kunnen zorgen dat je meer rust krijgt op het sociale medium. Dat moet bereikt worden door gebruikers meer controle te geven over berichten waarin zij genoemd zijn.

Twitter toont concepten van functies

De eerste optie, een zogenaamde unmention-knop, moet gebruikers de optie geven zich terug te trekken uit een lopend gesprek. Met een simpele druk op de knop zorg je ervoor dat je in toekomstige tweets dan niet meer vermeld wordt. Zo hoef je niet achteraf te vragen aan deelnemers of ze je met rust kunnen laten.

Daarnaast zou de productontwerper graag willen zien dat het lastiger wordt om mensen te benoemen (te mentionnen) wanneer ze niet door diegene gevolgd worden. Je krijgt dan een speciale melding op het moment dat je genoemd wordt in een bericht door een gebruiker die jou niet volgt op dat moment.

Meer rust op het netwerk

Daarnaast vindt de ontwerper dat notificaties over meerdere meldingen uitgebreider kunnen. Als laatste optie ziet Camozzi voor zich dat je als gebruiker zelf bepaalt hoe lang een bepaald account je geen mentions meer mag sturen. Je zou meldingen dan bijvoorbeeld één dag of drie tot zeven dagen kunnen uitschakelen.

Twitter bevestigt de komst van abonnementen: zoveel ga je betalen

Op dit moment is niet duidelijk of Twitter de conceptfuncties daadwerkelijk uitrolt. En mocht het gebeuren, dan weten we dus nog niet wanneer. Camozzi vraagt aan gebruikers feedback, zodat die functionaliteiten verder uitgebreid kunnen worden. De concepten begeven zich nu nog in een vroeg stadium.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen