Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 16 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Gebruik je Windows 7 of 8.1? Dan is er mogelijk goed nieuws voor je

Maak je nog altijd gebruik van Windows 7 of 8? Dan heeft Microsoft mogelijk goed nieuws voor je wanneer de volgende iteratie verschijnt. De volgende versie van het populaire besturingssysteem staat naar verluidt voor de deur. Op 24 juni aanstaande wordt deze mogelijk gepresenteerd en dat is goed nieuws voor veel gebruikers.

Microsoft is de laatste jaren best agressief geweest als het gaat om Windows 10 aan de man brengen. In het eerste jaar na de lancering was het voor veel gebruikers gewoon mogelijk een gratis upgrade te downloaden. Nu lijkt het bedrijf diezelfde optie te willen aanbieden wanneer de opvolger eenmaal goed en wel uitgebracht is.

Windows 11 als gratis upgrade

Dat je als (betalende) Windows 10-gebruiker de upgrade naar 11 gratis krijgt, ligt in de lijn der verwachting. Echter, XDA Developers heeft ontdekt dat gebruikers van versie 7 en 8.1 mogelijk ook kunnen rekenen op die gratis upgrade. Er zijn namelijk zogenaamde configuratiesleutels ontdekt.

Windows 11
Windows 11 (Afbeelding: XDA Developers)

Het gaat om Windows 11-sleutels. Dat betekent dus mogelijk dat gebruikers van die twee oudere versies van het systeem óók kunnen rekenen op een gratis upgrade. Windows 8 staat niet op de lijst. Waarschijnlijk omdat Microsoft er gevoeglijk van uitgaat dat iedereen al de upgrade gemaakt heeft naar versie 8.1.

Volgende versie van het systeem

De afgelopen dagen lekte er behoorlijk wat informatie over de nieuwste versie van het besturingssysteem. Zo weten we al een beetje wat er gaat veranderen en wat er hetzelfde blijft. Veel aanpassingen hebben te maken met de startbalk en de taakbalk, en dan nog lijkt het vooralsnog vooral te gaan om veel visuele aanpassingen.

Zo ziet Windows 11 eruit: eerste beelden zijn uitgelekt

Zoals het er nu op lijkt, kun je versie 11 omschrijven als Windows 10 en een beetje. Dat is natuurlijk prima. Echter, we weten nog lang niet alles wat Microsoft voor ons in petto heeft. Op 24 juni organiseert Microsoft een digitaal evenement dat in het teken staat van de toekomst van het besturingssysteem.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

XDA Developers

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!