Zo zie je de uitreiking van de Oscars live in Nederland

Films & Series Jeroen Kraak 15 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Het duurt nog even, maar dan worden de Oscars weer uitgereikt. Die kun je gewoon in Nederland zien op televisie.

Het awardseizoen is inmiddels vol aan de gang. We hebben al de uitreiking van de Emmy’s en Golden Globes en binnenkort komen de BAFTA’s eraan, maar we kijken natuurlijk vooral uit naar de Oscars. Het is de mees prestigieuze filmprijs in de wereld. Het kan soms lastig zijn om die uitreiking te zien in Nederland. Dat is dit jaar in ieder geval niet het geval.

De uitreiking op TV

Fox heeft namelijk weer de rechten voor de Oscars binnengehaald. Hierdoor is de hele prijsuitreiking gewoon in Nederland te zien. Fox kan wat lastiger te vinden zijn. Je vindt het bij Ziggo op kanaal 11, bij KPN op kanaal 16 en bij T-Mobile op kanaal 13.

Dit jaar is de uitreiking van de Oscars natuurlijk anders dan normaal. De grote reden daarvan is het coronavirus. Bij de andere uitreikingen is men hiermee al creatief geweest. Dit keer wordt het gouden beeldje uitgereikt in het Dolby Theater. Er zijn maar een beperkt aantal mensen aanwezig. Dat zijn alleen genomineerden en presentatoren, want live-publiek is uit den boze.

Fox meldt in een persbericht dat het naast de uitreiking ook de pre-show inclusief de beroemde red-carpet gaat uitzenden. Daarmee mis je natuurlijk helemaal niets.

Wie gaat de Oscar voor beste film winnen?

Het is natuurlijk een bijzonder jaar voor de Oscars. Veel films zijn het afgelopen jaar niet uitgekomen vanwege de coronacrisis. Het is dan ook de grote vraag wie dit jaar de Oscar voor beste film in de wacht sleept. Nomadland won een Golden Globe voor beste dramafilm. Het is dan ook geen verrassing dat het ook een grote kans op een Oscar maakt.

Het is nog wel even wachten op de uitreiking. Want deze is pas in de nacht van 25 op 26 april. De Academy Awards liveshow start dan op 2.00 uur op Fox.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen