Uncharted komt naar de PlayStation 5 (maar niet zoals je dacht)

Games Jelle van Es 10 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Tijdens de PlayStation Showcase van gisteravond zijn er heel wat games getoond voor de PlayStation 5. Enkele games voor het eerst en in andere gevallen ging het om nieuwe beelden. Ook was er nieuws rondom Uncharted.

En dan hoop je dat ontwikkelaar Naughty Dog met een compleet nieuwe Uncharted-game voor de PlayStation 5 komt. Dat bleek helaas niet het geval. Maar toch is het iets om enthousiast over te worden.

Uncharted naar de PlayStation 5

Want we krijgen een remaster van twee Uncharted-games op de PlayStation 5. Het gaat om A Thieves End, het vierde deel in de reeks, en Lost Legacy. Die game kun je zien als een kleine spinoff, maar is op zichzelf echt dik de moeite waard. De games komen naast de PS5 overigens ook uit op de pc. Dus als je wat krachtige hardware hebt staan, maar de games nog nooit gespeeld, dan is dit de perfecte kans om met de games aan de slag te gaan. Bekijk hieronder de trailer van de game.

Uncharted: Legacy of Thieves Collection laat nog wel even op zich wachten. Volgens de ontwikkelaar moet de game begin 2022 uitkomen op de PlayStation 5 en de pc. Naast de verbeterde graphics en kortere laadtijden (die overigens in mijn herinnering niet heel erg lang zijn) is het niet duidelijk of de games nog iets extra’s brengen. Je zou kunnen denken aan een speciale ondersteuning voor de DualSense-controller, waarbij je bepaalde feedback krijgt wanneer je met de wagen door de modder scheurt of wanneer je je wapens afvuurt.

Twee uitstekende games

Uncharted: Legacy of Thieves Collection is dus de combinatie van deel vier en Lost Legacy. Met name het vierde deel is echt heel erg goed en een perfect einde voor de reeks. Je reist daarin de hele wereld af met Nathan Drake en komt in een groots verhaal. Lost Legacy draait om Chloe, die samen met Nadine op zoek gaat naar de legendary tusk of Ganesh. Beide games waren top op de PS4 en zullen dat waarschijnlijk ook zijn op de PlayStation 5.

God of War Ragnarok wordt de PS5-must have: bekijk nu de beelden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen