Broodnodige update verschijnt voor populaire Sonos Ray-soundbar

Smart Home Wesley Akkerman 7 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Wanneer je op zoek bent naar een prima (budget)soundbar, dan kun je de Sonos Ray overwegen. Maar het product heeft wel een vervelend probleem, waar nu een update voor verschenen is. Wellicht helpt dit bij het doorhakken van de knoop; want dit is precies wat de compacte Ray nodig had om te overleven.

De markt voor goedkopere soundbars is best verzadigd. Grote en kleine spelers proberen je over te halen met hun eigen producten, die steeds meer op elkaar gaan lijken. Goedkopere soundbars voldoen vaak aan minimale eisen, maar kunnen desondanks toch een prima keuze zijn. Dat laat Sonos nu duidelijk zien.

Update voor Sonos Ray

De Ray-soundbar heeft namelijk een update gekregen van het audiobedrijf. Sommige mensen hoorden namelijk voorheen een raar zoemgeluid wanneer de soundbar een baslaag afspeelde. Niet elk model heeft hier last van, maar het probleem was groot genoeg voor Sonos om er een update voor uit te brengen, in elk geval.

Sonos Ray soundbar, Black Friday, speaker
Past perfect (Afbeelding: Sonos)

Mocht je thuis dus een Sonos Ray onder de tv hebben staan, download dan snel de juiste firmware-update. En mocht je nog getwijfeld hebben over het aanschaffen van de soundbar, dan kan deze update wellicht een doorslaggevende factor zijn. Het irritante probleem van het apparaat is namelijk potentieel van de aardbodem verdwenen.

Waar lag het nou precies aan?

Sonos laat weten dat het probleem (soms) ontstond wanneer de speaker geluiden op een frequentie van 55 Hertz wilde afspelen. Door het design kom je daardoor meteen in aanraking met de sonische frequentie van de basspoort en dat kan een soort puffen veroorzaken. Het komt erop neer dat er grote hoeveelheden lucht langs de poort gingen, terwijl dat niet de bedoeling was.

Sonos Ray: soundbar is klein, maar oh zo fijn!

Het bedrijf heeft nu de lagere frequenties aangepast, waardoor het probleem dus (als het goed is) niet meer aanwezig is. Laten we hopen dat het zo blijft. Want om nou meteen een Sonos Sub aan te schaffen (voor 749 euro) terwijl je op de kleintjes wilde letten, is een beetje overdreven…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

What Hifi?

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen