VanMoof toont toekomst elektrische fiets met zijn S5 & A5

Elektrische fietsen Jelle van Es 6 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Sinds zijn oprichting is VanMoof een merk dat graag wil opvallen. Zeker op het moment dat men zich begaf op de markt van de elektrische fiets werd het interessant. De S5 & A5 zijn de nieuwste modellen die zijn onthuld.

VanMoof noemt de S5 & A5 hun next generation elektrische fiets. De nieuwe modellen zijn volgens het het bedrijf voorzien van een ultrastille motor, lange-afstandsaccu, krachtige boost en de laatste antidiefstaltechnologie.

De nieuwe elektrische fiets-modellen van VanMoof

De VanMoof S5 & A5 zijn de opvolger van 3-serie. De S5 is daarbij de versie met het hogere frame van de twee. De hoge rijpositie moet er voor zorgen dat je fijn kan rijden. De A5 is is het model met de lagere instap. Dat moet er voor zorgen dat je makkelijker er vanaf springt. Daarmee is het een handig model voor de nieuwkomers op de e-bike markt. Daarnaast is hij voorzien van meerdere mogelijkheden om bagage er op te plaatsen. Daarmee moet hij een alternatief zijn op een stadsauto.

Verder is de VanMoof S5 & A5 elektrische fiets voorzien van een Halo Ring Interface in het stuur. Het is een handige tool waarmee je gelijk kunt zien hoe je bezig bent. Het geeft real-time informatie over snelheid, accuniveau, ontgrendelen en meer. Daarnaast is er meer aandacht voor de antidiefstaltechnologie. Deze is verbeterd met een in-wheel Kick Lock, grotere pin en nieuwe automatische terugtrekfunctie. De fiets beveiligt zichzelf met een tik en ontgrendelt automatisch als de rider weer in de buurt komt. Een nieuwe optionele telefoonhouder en USB-C-oplaadpoort transformeren de telefoon van elke rider in een dashboard. Dit maakt navigeren en onderweg opladen eenvoudig en dankzij de geüpdatete app biedt het ook nog eens een datarijke rit.

Nieuwe motor

Daarnaast maakt de VanMoof S5 & A5 elektrische fiets gebruik van de Gen 5 Motor, de lange-afstandsaccu en de krachtige boost. Met die laatste kun je tijdelijk even wat sneller fietsen. Met een volle batterij zou je zo’n 55 kilometer afleggen op de powermode. Met de laagste stand zou je 140 kilometer moeten halen. Het geheel gaat 2498 euro kosten en moet in juli worden uitgeleverd.

VanMoof elektrische fiets
De nieuwe modellen (Afbeelding: VanMoof)

VanMoof S3 elektrische fiets met powerbank is goud waard

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen