Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Tech 25 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Verwacht op dit gebied niet teveel van de Samsung Galaxy Z Fold 4

De verwachting is dat de Samsung Galaxy Z Fold 4 in augustus verschijnt. Daarom neemt het aantal geruchten over het toestel (snel) toe. We beginnen de week met een vers gerucht over het opvouwbare toestel. We hoeven namelijk niet te verwachten dat de Zuid-Koreaanse fabrikant alles verbetert ten opzichte van de vorige versie.

Nu hoeft dat geen probleem te zijn, maar dit baart toch wel zorgen. Het ziet er namelijk niet naar uit dat Samsung de accucapaciteit een boost geeft, aldus Galaxyclub. De fabrikant registreerde onlangs twee batterijen bij de autoriteiten van Zuid-Korea, die waarschijnlijk bedoeld zijn voor de Galaxy Z Fold 4.

Geen accuverbetering voor Samsung Galaxy Z Fold 4?

Het gaat om twee accu’s van 2.002 en 2.268 mAh, die samen dus 4.270 mAh aan energie vasthouden. De Samsung Galaxy Z Fold 3 heeft 4.400 mAh aan vermogen, dus dat lijkt minder te zijn. Echter, fabrikanten vermelden vaak een iets hoger getal op speclijstjes als het om accu’s gaat. Dat betreft dan een “typische capaciteit”.

Samsung Galaxy Z Fold 3
Het vouwt! (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

De kans is groot dat diezelfde capaciteit van de Galaxy Z Fold 4 eveneens 4.400 mAh gaat zijn, dus het precieze verschil laat zich raden. Desondanks ziet het er dus niet naar uit dat de accucapaciteit erop vooruitgaat. En dat is toch wel jammer, aangezien de opvouwbare smartphones niet bekendstaan om hun batterijduur.

Niet het complete verhaal

Maar goed, laten we niet te hard van stapel lopen. Het vermogen van een accu laat niet het complete verhaal zien. Want door verschillende optimalisaties in de software kan het zijn dat een accu toch langer meegaat, in elk geval in het begin. Het aantal mAh geeft ons wel snel het vermogen verschillende toestellen te vergelijken, maar alleen in z’n algemeenheid.

Een voorzichtige conclusie die wel nu kunnen trekken is dat accuduur geen belangrijke pilaar wordt voor de Samsung Galaxy Z Fold 4. Waarschijnlijk richt het bedrijf zich dit keer vooral op de prijs. Eerder kwam namelijk in het nieuws dat de Fold 4 nog wel eens een stuk betaalbaarder kan worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Galaxyclub

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!