Viaplay komt met serie over vuurwerkramp Enschede

Films & Series Jeroen Kraak 19 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

De vuurwerkramp in Enschede zorgde voor een schok door Nederland. Nu maakt Viaplay een dramaserie over de gebeurtenis.

Waarschijnlijk kan heel Nederland zich nog de vuurwerkramp herinneren in Enschede. Het is alweer 22 jaar geleden, maar nog steeds staat het in het nationaal geheugen gegrift. Een opslagplaats voor vuurwerk vatte vlam en ontplofte en daardoor vielen er 23 doden en 950 raakten gewond. Bovendien werden 200 woningen verwoest.

Een serie over de vuurwerkramp in Enschede

Over een gebeurtenis die zoveel impact heeft gehad op de samenleving is het lastig om een dramaserie te maken. Toch waagt Viaplay hier zich aan en werkt het hiervoor samen met EndemolShine.

Geld terug van Viaplay vanwege slecht beeld? Zo doe je dat!

De nieuwe Viaplay-serie krijgt de naam Roombeek, de wijk die het meest werd getroffen tijdens de vuurwerkramp. Producent Gert-Jan van Dalen vertelt het volgende over de serie: “ROOMBEEK is geïnspireerd op de talloze verhalen die de afgelopen 22 jaar in de media zijn verschenen over één van de grootste rampen in de recente Nederlandse geschiedenis.”

Ook gaat hij wat dieper in op de inhoud: “We belichten de ramp in Enschede vanuit een menselijk perspectief, door de strijd van oud-S.E. Fireworks Directeur te volgen, en benadrukken de impact én de nasleep die de vuurwerkramp op veel mensen heeft gehad.”

Formule 1 drama voor milieu, maar betere toekomst nabij - WANT
Max Verstappen zie je nu op Viaplay. (Afbeelding: EPA/GIUSEPPE CACACE / POOL)

Viaplay kiest voor Nederlandse titels

Viaplay kiest in haar koers duidelijk om de aandacht te richten op Nederlandse originals. We zagen natuurlijk al dat de Nederlandse versie van Dragon’s Den op het platform. Bovendien kondigde het eerder al andere Nederlandse dramaseries aan zoals De Jacht op Jasper S., De Schuldige en Something Stupid. Daarnaast kennen we de streamingdienst natuurlijk vooral van de live sport zoals de Formule 1 en de Premier League.

We moeten nog wel even wachten op Roombeek. De opnames van de serie beginnen in het voorjaar van 2023. Aan het einde van dat jaar moet de serie uiteindelijk op Viaplay verschijnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen