[VIDEO] Sony WF-1000XM3 review: ruisonderdrukking in miniatuurformaat

Gadgets Dominick Vietor 25 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Voor het eerst heeft een grote naam in de audiowereld een serieuze concurrent voor de Apple AirPods neergezet mét actieve ruisonderdrukking. Sony zet daarmee een belangrijke stap vooruit binnen de markt van volledig draadloze headsets. Maar is de Sony WF-1000XM3 ook zo goed als hij op papier lijkt? Je hoort en ziet het in deze video.

Sony WF-1000XM3: ijzersterke basics

De belangrijkste onderdelen van een headset met actieve ruisonderdrukking zijn natuurlijk de geluidskwaliteit en de kwaliteit van de noise cancelling. Die twee zaken had Sony bij de WH-1000XM3 – de grote broer van deze WF-1000XM3 – uitstekend voor elkaar.

Bij deze kleinere variant is dat niet anders. Het geluid klinkt warm, relatief ruimtelijk en lekker bassy. Of je van dat laatste houdt moet je zelf weten; ik ben persoonlijk wel fan. De ruisonderdrukking is gezien het kleine formaat ook indrukwekkend. Weliswaar minder goed dan bij menig over-ear headset, maar dat kan bijna niet anders.

Sony WF-1000XM3 review
Afbeelding: WANT/Dominick Vietor (Afbeelding: WANT/Dominick Vietor)

Tel daarbij op dat de batterij lang genoeg meegaat, en de basics van deze headset zijn dik in orde. Daarop scoort hij een stuk beter dan zeg de Apple AirPods of de Samsung Galaxy Buds.

Nadelen horen erbij

Toch heeft de headset ook een aantal nadelen. Die horen voor een deel bij de actieve ruisonderdrukking: die feature heeft nou eenmaal extra ruimte nodig. Het resultaat: de oortjes komen in een behoorlijk groot doosje en ook de dopjes zelf zijn flink aan de maat. Dat is visueel wat mij betreft niet zo’n issue, maar zorgt wel voor een verminderd draagcomfort.

Sommige oordopjes kan ik makkelijk een hele dag inhouden; bij deze Sony WF-1000XM3 is het na een uur of drie a vier wel klaar. Dan beginnen ze te irriteren.

Check de video

Meer weten over deze Sony WF-1000XM3? Je ziet het de onderstaande video. Of lees onze geschreven Sony WF-1000XM3 review.

Vond je deze video leuk? Neem dan ook eens een kijkje op ons YouTube-kanaal.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen