Elektrische fiets: deze e-bike is de SUV onder de elektrische fietsen

Elektrische fietsen Ilona Braam 25 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Als je het woord “Radrunner” googelt krijg je van Google Chrome de vraag of je niet “Roadrunner bedoelt”.  De Radrunner is echter de nieuwste elektrische fiets van het bedrijf Rad Power Bikes. Hij gaat inderdaad ook snel en heeft als extra voordeel over het Looney Tunes karakter dat je een hoop op de e-bike mee kunt nemen. Daarom wordt hij door sommigen ook wel de SUV onder de elektrische fietsen genoemd.

Elektrische fiets om van alles sjouwen

De Radrunner is eigenlijk gemaakt voor bedrijven die van alles op de fiets bezorgen, zoals bijvoorbeeld al die Thuisbezorgd restaurantjes die je leven een stuk aangenamer maken. Je hoeft echter geen restaurant te zijn om met de elektrische fiets aan de slag te gaan. Zo hebben “normale” mensen ook van alles te versjouwen op de fiets en kun je bijvoorbeeld ook een extra passagier op de bagagedrager meenemen. Dat is echter alleen nog maar het begin, want je kunt in totaal zo’n 136 kg aan spullen op de fiets stapelen.

Radrunner elektrische fiets
Bron: Rad Power Bikes

Extra dikke banden

De elektrische fiets is uitgerust met extra dikke banden om je stabiel op de weg te houden en wat minder soepele wegen aan te kunnen.  De 250 watt motor zorgt er onderweg voor dat je een boost krijgt en ondersteunt je tot 25 km per uur. Verder is er ook een 14Ah batterij van de partij, die goed zou moeten zijn voor een maximale actieradius van 88 km. En wanneer de batterij op een gegeven moment op is moet je rekenen op zo’n 6 uur aan oplaadtijd.

Vanaf eind september

Mocht je ervoor willen gaan, kun je de Radrunner bemachtigen voor vanaf 1.199 euro. Er zijn allerlei extra accessoires die je kunt toevoegen, maar dat betekent uiteraard ook meteen weer een hoger prijskaartje. Al met al is het een behoorlijk schappelijke prijs en zijn er minder spannende e-bikes die een stuk meer kosten. De elektrische fiets zou vanaf eind september beschikbaar moeten zijn. Overigens komt er in de VS ook een 750 watt model uit, maar dan is het strikt gezien geen elektrische fiets meer.

Ook met de CUBE Cargo Hybrid kun je behoorlijk wat spullen meenemen. Maar we hebben het dan ook over een elektrische bakfiets een ook hier vinden we weer extra dikke banden om comfortabel te kunnen fietsen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rad Power Bikes

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen