Vijf redenen om (niet) voor de Volvo V40 te kiezen

Elektrische auto's Ilona Braam 22 mei 2017
Leestijd: 3 minuten

De Volvo V40 is één van de best lopende modellen van de auto maker, dankzij een breed scala aan features van de economische auto. De V40 kan gezien worden als een alternatief voor modellen zoals de Audi A3 Sportback, Mercedes A klasse en Volkswagen Golf. Voor wie erover nadenkt een Volvo V40 aan te schaffen zijn hier een paar van de hoogtepunten van de auto. Natuurlijk komen ook de minpunten aan bod.

Veiligheids features

Eén van de grote pluspunten van de Volvo V40 auto’s is dat ze uitgerust zijn met eersteklas veiligheidsfuncties.  In 2012  werd de V40 zelfs door Euro NCAP uitgeroepen tot de veiligste auto dat jaar. Standaard zijn de auto’s in de serie uitgerust met een motorkap airbag. Ook komt de V40 met een adaptieve cruise control feature. Deze maakt het mogelijk om op een veilige en comfortabele manier de directe voorganger te volgen in langzaam rijdend verkeer. De auto zorgt in deze modus zelf voor het remmen en optrekken.

Geraffineerd design

Het uiterlijk van de auto’s wordt door de jaren heen natuurlijk aangepast en de nieuwe modellen worden steeds geraffineerder. Zo zijn er nieuwe full LED koplampen toegevoegd, welke het design van de auto accentueren. Aan de voorkant vinden we een nieuwe grille met verticale Glossy Black lamellen. Deze zorgen voor een meer moderne look, terwijl de klassieke uitstraling nog behouden wordt. Ook is er een serie nieuwe velgen beschikbaar die meewerken aan de moderne look. Verder zijn er vijf nieuwe kleuren toegevoegd om de elegantie te verhogen.

Volvo V40

Economisch

Het Drive-E aandrijvingssysteem in combinatie met geavanceerde transmissies zorgen ervoor dat de auto een laag brandstofverbruik heeft en dat ook de uitstoot verminderd is. Daarnaast zorgt het systeem voor een zeer krachtig vermogen. De V40 is verder een redelijk betrouwbare auto, wat ervoor zorgt dat je niet voor verrassingen komt te staan met hoge onderhoudskosten.

Technologische snufjes

Naast de Drive-E aandrijvingstechnologie en de adaptive cruise control heeft de V40 nog meer slimme technische features. Zo kan de auto eenvoudig worden bediend met de druk van een knop en wordt in een handomdraai hulp en assistentie geregeld. Ook is er een speciale app, welke het leven een stuk makkelijker maakt. In de V40 ben je ook altijd verbonden met de rest van de wereld. De auto ondersteunt onder andere USB, Bluetooth en breedbandtechnologie.

Je eigen unieke Volvo V40 samenstellen

Voor wie zijn persoonlijke stijl graag met een auto wil vermengen is de V40 ideaal. Volvo heeft hiervoor een reeks styling accessoires ontwikkeld voor het exterieur van de auto’s. Zo kan er een dakspoiler worden toegevoegd, welke is gebaseerd op het uiterlijk van vliegtuigen en vleugeltips. Ook een achter diffusor met dubbele uitlaatpijpen is een optie. Verder kan de auto ook getuned worden met bijvoorbeeld een roestvrij stalen uitlaatpijp of met het chassis pakket met speciale schokdempers.

Volvo V40

Weinig ruimte

Het komt helaas bijna nooit voor dat een auto alleen maar positieve kanten heeft. Dit geldt ook voor de Volvo V40. Hoewel de auto aan de buitenkant redelijk groot lijkt, kan dit gevoel omslaan in teleurstelling. Het lijkt erop dat Volvo veel ruimte heeft toebedeeld aan de veiligheids onderdelen en daardoor ruimte voor de passagiers heeft opgeofferd.

Voorin zijn de stoelen ook relatief hoog, waardoor lange mensen in de problemen zouden kunnen komen met hun hoofd. Ook achterin voelt het wat kleiner aan dan zou hoeven. Eenmaal in de auto ervaren passagiers comfortabele stoelen. Maar in en uit de auto te klimmen gaat wat moeilijk door de grote stoelen voorin. Ook de ruimte in de kofferbak stelt teleur. Wanneer de achterbanken worden ingeklapt biedt de auto net 335 liter aan inhoud. Ter vergelijking: bij de Volkswagen Golf is dit 380 liter.

Volvo is op het moment met allerlei ingrijpende ontwikkelingen en veranderingen bezig. Zo zou het bedrijf in de toekomst stoppen met het produceren van dieselauto’s. Volvo zou tot dit besluit zijn gekomen dankzij Tesla.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen

Relevante artikelen