Volkswagen begint levering CarPlay

Apple rmens 31 jul 2015
Leestijd: 1 minuut

De eerste Volkswagens met ondersteuning voor CarPlay verlaten de garage. De Duitse fabrikant biedt vanaf nu CarPlay aan op 2016-modellen van onder andere de Polo, Golf, Passat, Tiguan, Beetle en Sharan. Er is ook ondersteuning voor Android Auto.

Volkswagen biedt CarPlay aan als upgrade van het ‘modular infotainment platform’ (MIB II). Kopers kunnen kiezen uit een systeem met 6- of 8-inch scherm. In een persbericht lezen we dat de levering deze week begint.

Auto’s geproduceerd als modeljaar 2016 hebben ‘App-Connect’ aan boord. Daarmee kan Android Auto, Mirrorlink en natuurlijk Apple CarPlay worden verbonden. Ook bij Nederlandse dealers zijn Volkswagens met CarPlay inmiddels te bekijken en te koop. Verkoopadviseur Emiel stuurde ons foto’s:

De levering van Volkswagens met CarPlay was onofficieel al in juni begonnen, maar het is nu officieel als extra functie leverbaar. Eerder leverden Audi, Seat, Volvo en Honda al voertuigen met ondersteuning voor CarPlay. Toyota zet als enige fabrikant de hakken in het zand en blijft zijn eigen infotainment-systeem genaamd EnTune pushen.

Met CarPlay kunnen iPhone-bezitters via een aangepaste iOS-interface op het dashboard bellen, navigeren, muziek luisteren en berichten verzenden of ontvangen. Er zijn inmiddels ook enkele apps met CarPlay-ondersteuning en Siri wordt gebruikt voor stembesturing. Als laatste behoort bediening met knoppen op het stuur tot de mogelijkheden.
Apple CarPlay

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen